Vuoden pimeimmät kuukaudet ovat käsillä, ja monissa suomalaskoideissa palavat iltaisin kynttilät. Vaikka maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan, kynttilät ovat  edelleen pitkälti samanlaisia kuin tuhansia vuosia sitten.

Perinteisten kynttilöiden ongelma on kuitenkin (sen lisäksi että ne ovat pienhiukkasten ja tulipalojen synnyttäjiä) se, että niiden sytyttämiseen tarvitaan erillinen tulentekoväline. Ja sytkärit ovat aina kateissa!

Korealainen Gonju on nyt vastannut kynttiläintoilijoiden rukouksiin kehittämällä kynttilän, joka syttyy nappia painamalla!

Lumos-kynttilän toiminta perustuu akkutoimiseen jalustaan ja sen kanssa yhteensopivaan kynttilään. Nappia painamalla jalusta laukaisee sähköpurkauksen, joka sytyttää soijavahakynttilän sydänlangan.

Teknologia on niin idioottivarma, että jopa vauva tai kotieläin saa kynttilän syttymään! (Ja tämä ei välttämättä ole hyvä asia.)

USB-johdolla ladattavan alustan ilmoitetaan toimivan yhdellä latauksella jopa kuukausia. Kynttilä sen sijaan on lyhytikäisempi, sen paloaika on 40 tuntia.

Keksinnölle on haettu onnistuneesti rahoitusta Indiegogo-palvelussa ja toimitukset alkavat juuri ajoissa joulumarkkinoille.

Perinteistä kynttilää keksintö tuskin tulee syrjäyttämään, sillä yhden Lumos-kynttilän hinnalla (noin 90 euroa) saa aika monta perinteistä…

Aiheesta uutisoi Gizmodo.