Ainakin Audia voidaan pitää sanojensa mittaisena, sillä se on luvannut tälle vuodelle todellisen uutuuksien vyöryn. Kun yhtiön edustajat kertoivat esittelevänsä uutuuksia kolmen viikon välein, se tuntui liian rajulta pitääkseen paikkansa. Mutta niinpä vain tavaraa tulee niin sanotusti tuutin täydeltä tasaiseen tahtiin.

Odotettavissa ovat muun muassa uusi A1, jota valmistetaan jatkossa nähtävästi vain viisiovisena. Maasturipuolella Q3 siirtyy seuraavaan sukupolveen, mutta nyt keskitytään ihan eri kaliiberin katumaasturiin. Tämä on nimittäin ensimmäinen virallinen piirroskuva vuosimallin 2019 Q8-mallista, joka tulee kaikkien nykyisten tuonkaltaisten mallien yläpuolelle.

Tulevaa Audi Q8:aa vyörytetään median ja kansan tietoisuuteen sarjalla elokuvia, joista ensimmäinen julkaistaan 21. toukokuuta. Ennakkofilmin perusteella sarjassa joku kidnapataan yksityisjuhlista ja sitten lähdetään seuraamaan jälkiä Q8:lla.

Filmejä mielenkiintoisempi on oikeastaan Q8:n piirroskuva, joka korostaa auton urheilullisuutta. Kulmikkaista linjoista huolimatta Q8 kuuluu selkeästi niin sanottujen coupé-koristen katumaasturien sarjaan. Ohjaamoa ei vielä paljasteta, mutta siellä tyyli  lainaa tekniikkansa varmasti uusimmasta A8-mallista.

Kesyimmässä Q8-vaihteoehdossa voi olla kaksilitrainen 190 kilowatin tehoinen moottori, mutta suurin osa ostajista valinnee kolmelitraisen.

Suomalaisia kiinnostava vaihtoehto on tässä kokoluokassa yleinen lataushybridi. Odotettavissa ovat myös S Q8 ja RS Q8, joissa nelilitrainen tuplaturbo-V8 varmistaa riittävän suorituskyvyn.