Apple on pitkään kulkenut vastavirtaan muuta tietokoneteollisuutta vastaan siinä, että yhtiö ei ole tuonut kannettaviin tietokoneihinsa kosketusnäyttöä.

Yksi jos toinenkin Applen Macbookien käyttäjä on saattanut turhaan vaistonvaraisesti painaa koneen näyttöä yrittäessään saada sen reagoimaan.

Tähänkin ongelmaan on nyt julkaistu näppärän näköinen ratkaisu Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla.

AirBar-niminen yhtiö on julkistanut 99 dollaria maksavan magneettisen sensorin, joka kiinnitetään Macbookin näytön alalaitaan. Kun sensori on kiinnitetty, näyttöä voi kosketella, ja se reagoi kosketusnäytön tavoin.

Miten tämä noituus tapahtuu? Laite lähettää yhtiön mukaan näkymättömän valokentän, joka pystyy analysoimaan näytölle tehtäviä kosketuksia ja liikkeitä. Virtansa laite saa tietokoneeseen liitetystä USB-piuhasta, joka myös lähettää koneelle käyttäjän tekemiä komentoja. Esimerkiksi pyyhkäisy ja zoomaaminen nipistämällä onnistuu laitteen avulla.

Jo aiemmin laite on ollut saatavailla 15,6-tuumaisille Windows-läppäreille. Nyt AirBar tuo laitteen saataville 13-tuumaiselle Macbook Airille. Toimitukset alkavat maaliskuussa. Tulossa on myöhemmin versio muillekin Macbookeille.

Alla yhtiön markkinointihenkinen video, joka ei välttämättä anna aivan tieteellisen täsmällistä kuvaa vimpaimen toiminnasta.