Teslan ja SpaceX:n perustajan Elon Muskin yksi ”harrastus” on kehittää myös huippunopean matkustamisen mahdollistavia Hyperloop-matkustusjärjestelmiä.

Lauantaina Musk sanoi Twitterissä, että hän aikoo testata ”pian” Tesla- ja SpaceX-brändin alla kulkevaa Hyperloop-kapselia, joka kulkisi puolikkaalla äänen nopeudella. Testin tarkoitus on kiihdyttää kapseli 616 kilometrin tuntinopeuteen ja pysäyttää se reilun kilometrin matkassa.

Useat yritykset ovat viime vuosien aikana selvittäneet mahdollisuuksia kehittää huippunopeita Hyperloop-putkimatkustusjärjestelmiä.

”Tämä on aika hullua näin lyhyellä matkalla, joten tästä voi helposti tulla metallisilppua, mutta jännittävää tämä on silti”, Musk twiittasi.

Viime vuoden kesällä Muskin kokeissa Tesla- ja SpaceX-brändätty Hyperloop-kapseli ylsi reilun 350 kilometrin tuntinopeuteen. Nyt luvassa on siis aika suuri hyppäys nopeudessa.

Musk on esittänyt Hyperloop-järjestelmän rakentamista vuonna 2013. Järjestelmässä matkustajat kulkisivat tyhjiötunneleissa pienissä matkustuskapseleissa noin 1000 kilometrin tuntinopeudella eli lähes äänen nopeudella.

Viime vuonna Musk perusti uuden The Boring Company -nimisen yhtiön, joka rakentaa tunneleita muun muassa Hyperloop-järjestelmiä varten.

Muskin lisäksi kilpailevia Hyperloop-järjestelmiä on kehittänyt ennen kaikkea Virgin Hyperloop One -niminen yhtiö. Sen tavoite on ollut saada toimintakuntoon kolme Hyperloop-järjestelmää vuoteen 2021 mennessä.

Samaan aikaan maapallon toisella puolella on lupailtu vielä suurempia. Kiinassa on kehitetty nimittäin vastaavaa teknologiaa, jonka huippunopeudeksi lupaillaan jopa 4000 kilometriä tunnissa.

Tekniikan Maailma kirjoitti laajemmin Hyperloop-teknologiasta vuonna 2014.