Kaikkihan tietävät Missä Vallu? -kirjasarjan, jossa lukijan pitää löytää piirroskuvissa parveilevista ihmismassoista Vallu ja hänen ystävänsä. Etenkin lapset, mutta myös jotkut nimeltä mainitsemattomat aikuiset, saavat suurta iloa siitä, että pitkän etsinnän jälkeen Vallu lopulta löytyy.

Nyt tekoäly ja robotit ovat tulleet pilaamaan tämänkin ilon.

The Verge -sivusto kertoo, että RedPepper-niminen mainostoimist on rakentanut robotin, joka pystyy löytämään Vallun kirjan sivuilta jopa neljässä ja puolessa sekunnissa tekoälyä hyödyntäen.

Alla olevalla videolla esiintyvä robotti toimii niin, että kun robottikäsi on paikoillaan, se nappaa ensin korkearesoluutioisella kameralla kuvan kirjan aukeamasta. Sen jälkeen tieokone analysoi kuvaa ja etsii siitä tunnistettavia ihmiskasvoja. Näistä kasvoista tekoäly yrittää löytää Vallun – pohjaksi sille on syötetty 107 kuvaa Vallun päästä ja kasvoista.

Robotin suunnittelijat ovat käyttäneet hyväkseen Googlen Cloud Auto ML -koneoppimistyökalua, The Verge kertoo.

Yleensä kuvantunnistuksen pohjaksi tarvitaan tuhansia näytekuvia, mutta koska sarjakuvahahmot ovat suhteellisen yksinkertaisia, tietokone pystyy tunnistamaan Vallun pienen näyteaineiston pohjalta useammin kuin useimmat lapset.

Kun robotti huomaa Vallun, lievästi aavemainen robottikäsi laskeutuu sivun päälle osoittamaan Vallua, ja vähän kerrallaan ilo sammuu kaikkien maailman lasten silmistä.