Vuonna 2014 perustettu kuriiripalvelu Delfast käyttää toimituksissaan sähköpolkupyöriä. Ne ovat osoittautuneet niin käytännöllisiksi, että yritys haluaa tuoda ne nyt jokaisen saataville.

Ukrainalaisyritys kuvaa keksintöään enduromoottoripyörän ja maastopyörän hybridiksi. Sen kerrotaan olevan kuin kotonaan alustalla kuin alustalla, mutta pyörän tärkein ominaisuus on sen uskomattomalta kuulostava toimintamatka: 380 kilometriä yhdellä latauksella.

Eikä tämän toimintamatkan saavuttaminen edellytä edes koskemista pyörän polkimiin.

Delfast on valmistanut pyöriä vuodesta 2015 alkaen, mutta yritys kerää nyt varoja Kickstarterissa innovaationsa kaupallistamiseksi. 50 000 dollarin keräystavoite saavutettiin alle kahdessa vuorokaudessa.

Sähköpyörästä tuodaan markkinoille kolme mallia, joista tehokkain on viiden kilowatin Top-malli, jonka huippunopeudeksi ilmoitetaan 80 kilometriä tunnissa. 750 wattinen Lite-versio on malleista ainoa, joka voidaan Suomen lainsäädännön mukaan luokitella mopoksi.

Delfast-sähköpyörien hinnat lähtevät liikkeelle Lite-mallin 4160 dollarista (3475 euroa). Top-mallin jälleenmyyntihinnaksi on arvioitu 6890 dollaria eli noin 5760 euroa.

Lisätiedot projektin Kickstarter-sivulta.

Mikäli trial-pyöriä muistuttavat hybridipyörät kuulostavat tutulta, se voi johtua siitä, että kerroimme viime lokakuussa Trialmestari Yrjö Vesterisen tunnetuksi tekemän espanjalaisen Bultacon palaavan Suomen markkinoille omalla Brinco-mallistollaan.

Brinco-mallisto kattaa kolme eri mallia (R-E, C ja S), joista jokaisesta on mopoksi ja polkupyöräksi luokiteltavat versiot. Delfastin tarjoamaan toimintamatkaan Brincot eivät kykene – ne tarjoavat ajoa noin sadan kilometrin verran latausta kohden.