Autoliiton vuotuinen Auton päivä järjestetään jo 14.kerran, ja sillä halutaan korostaa vastuullista autonkäyttöä.

Henkilöautojen osuus on yli 90 prosenttia Suomen henkilöliikenteestä ja tavarakuljetuksistakin kaksi kolmasosaa liikkuu kumipyörien päällä. Auton merkitystä ei siis voi vähätellä, mutta Autoliitto muistuttaa, että pitkien etäisyyksien maassamme jokainen ihminen voi vaikuttaa omilla asenteillaan merkittävästi niin liikenneturvallisuuteen kuin liikenteen päästöihin.

Autoliitto ei suinkaan ole yhden asian liike, vaan myöntää avoimesti, että toisinaan julkinen liikenne, polkupyörä tai kävely voi olla paljon omaa autoa parempi valinta paikasta toiseen siirtymiseen. Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen kuitenkin jyrähtää, että suunniteltu teiden kunnossapidon heikentäminen on käsittämätön ajatus: ”Vastaus ei voi olla nopeus- ja painorajoitusten alentaminen. Tiestön kunnossapidon rahoitus on varmistettava. Odotamme vastuullisuutta myös päättäjiltä.”

Autoliiton paikallisosastojen kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomea järjestämät koko perheen tapahtumat löytyvät oheisesta linkistä: www.autoliitto.fi/liitto_ja_osallistuminen/auton_paiva/auton_paiva_2010/auton_paiva_tapahtumat_2010/