Heti alkuun on todettava, että edellä olleet mallinimet ovat edellisestä sukupolvesta ja autot voidaan ristiä uudelleen. Ne kuuluvat Euroopassa ns. LAV-luokkaan (Leisure Activity Vehicles). Sen aloitti oikeastaan Citroën Berlingo, joka oli kauan luokan ykkönen, kunnes Volkswagen Caddy otti tuon paikan.

Citroën ”Berlingo” ja Peugeot ”Partner” saavat siis rinnalleen Opelin vastaavan mallin, jonka edeltäjä tehtiin yhteistyössä Fiatin kanssa ja perustui Dobloon. Uusi kolmikko tehdään muutetulle EMP2-perusrakenteelle, jolle on tehty muun muassa vielä vajaan kuukauden vallassa oleva Car of the Year 2017 Peugeot 3008. Käytännössä tuo tarkoittaa moderneja moottoreita ja paljon kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Yhteistä trion jäsenille ovat tilavuus, muunneltavuus, moottorit, vaihteistot ja muu tekniikka. Autoja tulee myyntiin niin pakettiautoina kuin viisi- ja seitsemänpaikkaisina henkilöautoina.

Ulkonäöltään kolme autoa eroavat toisistaan, kuten kuvamme todistaa. Vigossa, Espanjassa ja Mangualdessa Portugalissa valmistettavat autot esitellään ensin henkilöautoina ja pakettiautoversiot tulevat pian perässä.