Connecticut olisi Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio, jossa poliisilla olisi käytössään tappavaan voimankäyttöön kykeneviä lennokkeja.

Yhdysvalloissa vain Pohjois-Dakotan osavaltio on sallinut voimakeinojen ja lennokkien yhdistämisen viranomaisilla. Osavaltion lainsäädäntö ei kuitenkaan salli tappavan voiman käyttöä. Lennokeissa on käytetty esimerkiksi etälamauttimia, kumiluoteja ja kyynelkaasua.

Laki on vasta valmisteluvaiheessa, eikä tarkkoja sääntöjä poliisin lennokki- eli drone-voimankäytölle ole vielä määritelty.

”Selvästi tällaisten lennokkien hyödyntäminen olisi rajoitettu tarkasti vain äärimmäisiin olosuhteisiin”, toteaa senaattori John Kissel.

Kisselin mukaan esimerkiksi joukkoampujan taltuttaminen voisi täyttää lennokin käyttämisen edellytykset.

Lakialoite on herättänyt vastustusta kansalaisoikeuksia ajavien järjestöjen keskuudessa.

”Olemme huolissamme siitä, että uutta teknologiaa käytettäisiin yhteisöämme vastaan”, kommentoi afroamerikkalaisten kansalaisoikeuksia ajavan NAACP:n Connecticutin osaston johtaja Scot X. Esdaile.

”Asettaisimme vaarallisen ennakkotapauksen, jos laki menisi läpi”, kommentoi puolestaan perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia suojelevan ACLU:n David McGuire.