Dubaissa otetaan käyttöön digitaaliset rekisterikilvet. Niiden perusteella poliisi voi selvittää autoilijan sijainnin. Poliisi voi sakottaa myös liikennerikkomukset etänä.

Aiheesta uutisoi Khaleej Times.

Dubain viranomaiset suunnittelevat rekisterilaattoja, jotka määrittävät autoilijan sijainnin. Ne myös paljastavat poliisille liikennerikkomukset.

Laatat synkronoidaan käyttäjätiliin, josta voidaan veloittaa suoraan parkki- ja nopeussakot sekä rekisterilaattojen uusiminen.

Poliisin mukaan teknologiaa käytettäisiin enimmäkseen selvittämään auton sijainti onnettomuustilanteissa. Huolta on herättänyt kuitenkin yksityisyydensuoja, sillä paikannuksen ansiosta kaahailijat voidaan havaita ja sakottaa etänä.

Viranomaiset hillitsevät tätä paikallisten autoilijoiden huolta vetoamalla siihen, että digitaalinen rekisterikilpi tekee autoilijan elämästä helpompaa. Älynäytön ”Tag to Connect” ansiosta metallisia rekisterikilpiä ei enää tarvitse vuosittain käydä uusimassa, kuten maassa on käytäntö.

Lisäksi viranomaiset perustelevat digitaalilaattaa autoilijoiden mahdollisuuksilla kommunikoida keskenään liikenneolosuhteista ja onnettomuuksista. Laatoissa hyödynnetään uusimpia gps-lähettimiä.

Kokeilu kestää marraskuuhun saakka. Siihen mennessä selviää, miten teknologia toimii Dubain aavikkoilmastossa. Tarkoitus on saada laatat käyttöön vuoden 2019 jälkeen.