Asiat pistettiin oikeaan järjestykseen, sillä eilen kerroimme sata vuotta vanhasta Peugeotista, jonka myyntihinta nousi huutokaupassa yli seitsemään miljoonaan dollariin. Kyllä Ferrari on kuitenkin Ferrari, sillä F2001 vaihtoi omistajaa huimalla 7,5 miljoonan dollarin eli reilun kuuden miljoonan euron hinnalla.

Tässä tapauksessa pelkkä auton merkki olisi tuskin riittänyt nostamaan hintaa niin korkealle, mutta auton kilpailuhistoria on vertaansa vailla. Vuonna 2001 Michael Schumacher voitti F2001-autoilla yhdeksän kilpailua ja voitti maailmanmestaruuden. Monista autoista, jotka talli rakensi Schumille ja hänen tallikaverilleen Rubens Barrichellolle, tämä auto on yksi tärkeimmistä. Schumacher nimittäin ajoi tällä yksilöllä Monacossa ja Unkarissa ja voitti molemmat kilpailut tiellään kohti neljättä maailmanmestaruutta.

Maailmanmestaruus oli lisäksi ylivoimainen, sillä Schumacher keräsi kauden aikana 123 pistettä, mikä oli melkein kaksinkertainen määrä toiseksi McLarenilla ajaneeseen David Coulthardiin verrattuna. Ferrari F2001:llä ajettiin kauden aikana kolmen parhaan joukkoon jokaisessa osakilpailussa.

Torstai-iltana New Yorkissa RM Sothebyn järjestämässä taidehuutokaupassa (!) yksi teoksista oli Ferrari F2001, jollaisia ei ole usein myytävänä. Kilpa-auton arviohinta oli neljästä viiteen ja puoleen miljoonaan dollariin, joka ylitettiin reilusti. Edellinen ennätyshinta maksettin RM Sothebyn järjestämässä huutokaupassa Ferrarin tehtaalla Maranellossa vuonna 2005 Schumacherin Ferrari F2004 -autosta, joka myytiin 3,198 miljoonalla dollarilla.