Siirtyessään uuteen sukupolveen Mercedes-Benzin GLE muuttuu hienostuneemman ja ylellisemmän näköiseksi. Monen kilpailijan tapaan muodot siirtyvät kauemmaksi maastureista, minkä ansiosta yhä useamman aiemmin henkilöautolla ajaneen on helppo omaksua ne. Valoihin on sentään saatu lisää aggressiivisuutta ja niissä on samaa henkeä kuin muissa yhtiön viimeisimmissä uutuuksissa.

Mercedes-Benz ei ole vielä kertonut virallisesti mitään tulevan GLE:n tekniikasta, mutta siinä käytetään pitkälti samoja voimalinjoja kuin E-sarjassa. Bensiinimoottorien puolella perustana on kolmelitrainen rivikuutonen, jossa on EQ Boost -toiminto antamassa lisää vääntömomenttia etenkin liikkeellelähtöihin ja kiihdytyksiin.

Mercedes-Benz jatkaa dieselmoottorien asentamista mallistoonsa, joten tulossa ovat GLW 350d ja GLE 400d, mikä tarkoittaa kolmelitraista kuusisylinteristä turbodieseliä kahdella eri viritysasteella. Hurjaa tehoa kaipaavat saavat haluamansa valitsemalla joko Mercedes-AMG GLE 53:n tai GLE 63:n, joista viimemainitusta tulee vielä sähäkkä S-versio.

Lähde: Auto Review