Saksalaisen Daimlerin tuotteisiin erikoistunut Brabus on tehnyt sähäkän version Smartista.

Brabus 125R:n lähtökohdaksi on otettu kääpiökokoinen Smart Fortwo Cabrio. Muutostöiden jälkeen tuloksena on todella nopea kaupunkikirppu, joka sopii avattavan kattonsa ansiosta mainiosti kesäajeluihin.

Smartin perusmallissahan on vapaasti hengittävä 1,0-litrainen moottori. Seuraavana portaana on 0,9-litrainen turbo, josta tehoa otetaan irti ihan kunnioitettavat 66 kilowattia.

Brabuksen mallissa on perustana tuo turbomoottori, jonka teho on nostettu 92 kilowattiin ja suurin vääntömomentti on 200 Nm. Lisäteho on saatu uudella imusarjalla, välijäähdyttimellä, ruostumattomasta teräksestä tehdyllä pakoputkistolla ja säätämällä moottorin elektroniikka uudelleen.

Suorituskyky on vähintään riittävä auton kokoon nähden, sillä kiihdytys nollasta sataan sujuu 9,2 sekunnissa ja rajoitettu huippunopeus on 175 km/h. Auton ominaisuuksia on hiottu parantuneisiin menohaluihin sopiviksi asentamalla alle tuumaa suuremmat pyörät (edessä 16 ja takana 17 tuumaa) ja pudottamalla jousitusta 30 mm.

Brabuksen uuden Smartin tunnistaa merkkien lisäksi muotoilusarjasta. Sisustus on huomattavasti vakioautoa hienompi. Brabus korostaakin, että ylellisyys ei välttämättä yhdisty suureen kokoon.

Brabus valmistaa autoja hevosvoimamäärän mukaisen sarjan eli 125 autoa. Saksassa auton hinta on 39 900 euroa.