Kolmannen sukupolven Ford GT on auto, jota valmistetaan vuoteen 2020 mennessä tuhat kappaletta. Tai niin oli ainakin tarkoitus tapahtua. Autojen tuotannosta vastaava kanadalainen Multimatic ei ole kuitenkaan pysynyt tuotantovauhdissa. Alkuperäisen suunnitelman 250 kappaleen vuosivauhdin sijaan mallivuoden 2017 autoja valmistettiin vain 138 kappaletta.

Tuotannon vähyyden havainnut Motor Authority -julkaisu sai vastaukseksi ongelmaan Fordilta selittelyä alihankkijoiden ongelmista ja tyyppikatsastusvaikeuksista. Myös Multimaticin kokemattomuus näin suuren projektin kanssa nostettiin esiin yhtenä syynä. Nyt yhtiö on kuitenkin saavuttanut oikean vauhdin, mutta tuotanto saattaa jatkua puoli vuotta suunniteltua pidempään.

Toinen, enemmän julkisuutta saanut ongelma on se, että jokainen Ford GT:n ostaja sitoutui myyntikieltoon. Toisin sanoen tarkkaan valitut ostajat eivät saa myydä autoa 24 kuukauden kuluessa. Siitä huolimatta hopeanvärinen vuoden 2017 Ford GT päätyi toukokuussa Mecumin huutokauppaan, missä siitä maksettiin yli puolitoista miljoonaa euroa.

Ford yritti estää auton huutokauppaamisen oikeuden määräyksellä, muttei sitä saanut. Auton ensimmäinen omistaja oli John W. Miller, jolta Hollywood Wheelsin omistaja Michael J. Flynn osti sen 11. toukokuuta 1,1 miljoonalla dollarilla. Mecum alkoi mainostaa autoa 15.5, kaksi päivää myöhemmin Ford siis yritti estää myynnin, joka kuitenkin toteutui 19.5.

Nyt Ford vaatii vahingonkorvauksia sekä huutokauppayhtiöltä että auton sille myyneeltä GT:n vain viikon omistaneelta Flynniltä. Flynn toteaa, ettei hän ole allekirjoittanut mitään sopimusta Fordin kanssa, joten hän voi tehdä autolla mitä haluaa.

Olisi mielenkiintoista tietää, millainen salainen sopimus on herrojen Miller ja Flynn välillä. Asian käsittely jatkuu oikeudessa elokuun puolessa välissä, jolloin Fordin on pystyttävä selvittämään, mitä vahinkoa se on kärsinyt.

Kaiken lisäksi tuo 48. vuonna 2017 valmistettu hopeanvärinen yksilö on menossa uudelleen huutokauppaan. Viimeksi sen matkamittarissa oli seitsemän mailia. Nyt niitä on kertynyt puolitoista enemmän.

Myyjän tavoitteena on saada autosta vielä enemmän kuin 1,8 miljoonaa dollaria, vaikka juuri tätä Ford yritti välttää. Joka tapauksessa kyseinen auto on varmasti Yhdysvaltojen kuuluisin Ford GT.