Uusimmat Lamborghini-mallit esiteltiin tällä viikolla yhtiön museossa Sant’Agata Bolognesessa. Kyseessä ei ole mikään hyperurheiluauto, vaan kaksi hienoa sähköpolkupyörää. Toinen niistä on maastopyörä ja toinen on tarkoitettu maantieajoon.

Lamborghini ei ole alkanut itse valmistaa polkupyöriä, vaan se on antanut lisenssin niiden tekemiseen Italtechnologylle. Lamborghini on kuitenkin antanut nimen polkupyörille ja se hoitaa myös niiden myynnin ja jakelun.

Lamborghinin nimellä on myyty ennenkin polkupyöriä, mutta nämä ovat ensimmäiset sähköpolkupyörät. Niiden muotoiluun on otettu piirteitä Lamborghinin urheiluautoista ja maalauksesta vastaa Lamborghinin vaativimpien asiakkaiden toiveet täyttävä Ad Personam -osasto. Uusien sähköpolkupyörien värit ovat tuttuja Lamborghinin urheiluautoista.

Lamborghini ei suinkaan ole ainoa polkupyöriä myyvä urheiluautovalmistaja. Esimerkiksi Aston Martinilla ja McLarenilla on vastaava yhteistyökuvio. Ja maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä Bugattin osaston vetonaulana oli ultrakevyt polkupyörä.