Ruotsalaisessa Lundin yliopistossa suunnitellaan tosissaan uutta sarjatuontoon asti yltävää sähköajoneuvoa. Uniti on kaksi- tai kolmipaikkainen sähkönelipyörä, joka tarjoaa riisutumman ja kompaktimman vaihtoehdon suuremmille sähköautoille.

Paljon huomiota ulkomaita myöten herättänyt projekti on kerännyt joukkorahoituksella jo yli miljoona euroa 48 kahdeksesta maasta, kertoo Business Insider Nordic.

Uniti on L7e-luokan nelipyörä eli sen teho (15 kW) ja paino (400 kg) ovat rajoitettuja. Valmistaja lupaa toimintamatkaksi eri malleille 150-300 kilometriä. Ajoneuvo on varustettu muun muassa autonomisen ajamisen järjestelmillä. Se saavuttaa 90-120 km/h huippunopeuden ja kiihtyy 0-80 km/h 3,5 sekunnissa.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on rakentaa joko Malmöön tai Landskronaan täysin automatisoitu tehdas yhteistyössä Siemensin kanssa. Sen vuosikapasiteetiksi kaavaillaan jopa 50 000 ajoneuvoa ja tuotantomallin hinnaksi noin 20 000 euroa. Ensimmäiset autot on tarkoitus toimittaa asiakkaille vuonna 2019.

Ensimmäinen tuotantoprototyyppi esitellään näillä näkymin syksyllä. Kiinnostuneet voivat jo varata oman Unitinsa projektin kotisivujen kautta.