BenQ EX3203R on toistaiseksi jättimäisen kokoinen kysymysmerkki, sillä siinä piisaa potentiaalia tietokone- ja konsolipelaajan uudeksi suosikkinäytöksi, mutta virallista hintaa ei ole vielä paljastettu.

Näytön kallistusta ja korkeutta voi säätää.

Uutuus ei todennäköisesti ole järkyttävän kallis, vaan hinta asettunee jonnekin 600 ja 800 euron välimaastoon.

Tekniset tiedot ovat sentään tiedossa, ja niiden valossa kokonaisuus vaikuttaa lupaavalta. Etenkin kun suorat kilpailijat ovat toistaiseksi vähissä.

BenQ EX3203R luottaa kaarevaan (1800R) 32 tuuman va-paneeliin, jonka erottelu on 2560 x 1440 pistettä. Peruskuvanlaatu vaikuttaa ennakkotietojen mukaan asialliselta, sillä kontrastisuhde on 3000:1, kirkkaus 400 kandelaa neliömetrille ja keskimääräinen harmaasävyistä mitattu vasteaika noin 4 millisekuntia.

Valmistajan verkkosivuston mukaan näyttö kykenee toistamaan myös hdr-laajasävykuvaa, mutta toistaiseksi aiheesta ei ole tarkempia tietoja.

Kaarevuutensa vuoksi BenQ toiminee parhaiten lähietäisyydellä.

Mutta tärkeintä uutuudessa on se, että paneeli hyödyntää uusinta AMD FreeSync 2 -tekniikkaa, jolloin luontainen kuvanopeus vaihtelee tilanteen mukaan. Valitettavasti vaihteluväli ei ole tiedossa, mutta korkeimmaksi kuvanopeudeksi ilmoitetaan 144 ruutua sekunnissa.

Kyse on joka tapauksessa nopeasta paneelista, jolla ei pitäisi joutua kärsimään kuvan repeilystä tai pelattavuutta heikentävästä liiallisesta tuloviiveestä. Näin tosin ainoastaan siinä tapauksessa, että ohjelmalähteessä on FreeSync-yhteensopiva näytönohjaus (pc-tietokone ja/tai Xbox One X -pelikonsoli).

Liitäntöjensä suhteen BenQ EX3203R on niin ikään kunnossa: siinä on DisplayPort 1.2, kaksi hdmi 1.4 -liitintä ja usb-c-tulo. Niinpä näyttöön saa liitettyä yhtä aikaa keskeisimmät ohjelmalähteet kuten tietokoneen, pelikonsolin ja esimerkiksi mediatoistimen.

BenQ EX3203R saapuu myyntiin jo loppukevään aikana, joten virallinen hinta selviää pian.