UUSIIN NÄKYMIIN 

Lataa alkuperäinen video (77 Mt) >>

Tekniikan Maailman ensimmäiset sähköiset numerot iPadille on julkaistu. Ilmaisen näytelehden voi ladata iPadiin AppStoresta (ks. linkki iTunesissa). TM:n lehtikioski löytyy hakusanalla Tekniikan Maailma.

Lehtikioski täydentyyaina samalla, kun painettu lehti ilmestyy. Toistaiseksi tarjolla on irtonumeroita, mutta pian iPad-lehden voi tilata omana versionaan tai painetun lehden rinnalle.

Tarkoituksenamme ei kuitenkaan ole korvata painettua lehteä sähköisellä versiolla. Sen sijaan tablettitietokone tarjoaa kätevän tavan lukea vertailuja, testejä ja muita ajankohtaisia tekniikan asioita kosketusnäytöltä.

Lähitulevaisuudessa muidenkin valmistajien laitteet yleistyvät, joten Tekniikan Maailman sähkölehdestä nähdään tarvittaessa useita versioita.

Kuvat voidaan esittää suurempina ja kirkkaampina kuin painetussa lehdessä. Kuvaesitykset ja videot ovat luonteva lisä artikkelien yhteyteen. 3g- tai wifi-yhteyden kautta pääsee internetiin.

Kun sähkölehti on ladattu laitteen muistiin, sitä voi selata ja lukea missä hyvänsä. Nettiyhteyttä ei välttämättä tarvita, mutta sen välityksellä pääsee esimerkiksi muuttamaan vertailutulosten painoarvoja ja selaamaan autohinnastoa TMnetissä. Myös osaa videoista katsotaan nettiyhteyden kautta.

Sähkölehden selaamisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. Sisällysluettelosta pääsee suoraan haluttuun artikkeliin kuvakkeita näpäyttämällä.

Lehteä selataan vaakatasossa niin, että näyttöä pyyhkäistään sormella. Kahden sormen pyyhkäisyllä siirrytään seuraavaan artikkeliin. Jotkut palstat liikkuvat pystysuunnassa.

Artikkelien yhteydessä on kuvakkeita, joiden takaa löytyy lisää kuvia, mittaustuloksia, tekniikkataulukoita, videoita ja lisätietoa eri aiheista.

Ruudun alareunan koskettaminen tuo esiin valikon, josta pääsee selaamaan lehteä sivunauhan avulla. Painikkeista pääsee myös takaisin lehden kanteen tai sisällysluetteloon. TMnetille on oma painikkeensa.

Otamme mielellämme vastaan lehteen, TMnetiin ja TM:n iPad-versioon liittyvää palautetta ja kehitysehdotuksia. Palautetta voi lähettää TMnetin palautelomakkeella ja iPadilla sähkölehden viimeisen sivun linkistä avautuvalla lomakkeella.