Tekniikan Maailman autotoimittaja Robert Koistinen lähti Le Mansiin ajamaan mikroautoilun epävirallisia maailmanmestaruuskilpailuja. Kerroimme torstaina ensimmäisistä testeistä. Nyt on aika-ajojen vuoro.

Aika-ajo oli mollivoittoinen. Ajoimme lähes puoli sekuntia hitaammin kuin vanhoilla renkailla harjoituksissa. Rengas ei alkuun lämmennyt, ja sitten tihkutteli hieman vettä, ja se oli sitten siinä.

Lähdin ensimmäiseen alkuerään sijalta 32. Lähdössä oli niin paljon savua ilmassa, ettei nähnyt kunnolla eteensä. Kolareita oli jonkun verran, mutta oli myös hienoa kisaa parin kanssakilpailijan kanssa. Renkaan pito oli alussa huono, mutta loppua kohden pito parani ja vauhti nousi oikein mukavaksi.

Tulin maaliin sijalla 22, mikä oli ihan ok. Jotta pääsisi sunnuntain A-finaaliin, pitäisi alkuerissä päästä kahdenkymmenen joukkoon. Kaksi erää on vielä ajamatta, emmekä ole luopuneet A-finaali-paikasta.

Tapahtuma on kuitenkin erinomaisen hieno, ja tunnelma on kuljettajien, mekaanikkojen ja yleisön kesken uskomattoman mukava. Toki myös tunteet nousevat joillakin helposti pintaan kisan temmellyksissä, mutta se kuuluu asiaan.

Hauskaa oli myös se, kun tiimipäällikkö Jorn Haase tuli kehumaan erän jälkeen erittäin loistavasta ja kypsästä ajosta. Tästä on hyvä jatkaa.