Täältä löydät uusimmat Tekniikan Maailman laajat koeajojutut ja -videot. Päivitämme sivua aina, kun uusia koeajoja ilmestyy.

Lyhyempiä Ajettua-koeajojamme löydät täältä. Tekniikan Maailman käyttötestit löytyvät täältä.


Kia Stonic

Kia Stonic tuo pirteyttä harmaille kaduillemme, sekä värien että hyvien ominaisuuksien saattelemana. Useimmat ajettavuuteen liittyvät ominaisuudet kestävät kriittisemmänkin tarkastelun, eikä mikään muukaan asia ole pahasti pielessä. (TM 1/18)


Range Rover Velar

Range Rover Velar on sopiva yhdistelmä nykyisyyttä ja menneisyyttä. Olemuksessa on selittämätöntä karismaa, jonka johdosta moni epämääräinen ominaisuus saa täyden hyväksynnän. Ajettavuus ja mukavuus ovat useimmiten vähintäänkin asiallisia, ja ääritilannekäytös on kokenut kehitystä. (TM 23/2017)


Volkswagen Polo

Uusi Volkswagen Polo on harvinaisen hyvä auto. Ajettavuus on tasoa, johon harva isomman luokan menijä yltää. Polo on myös helppo räätälöidä kattavan lisävarustevalikoiman avulla mieleisekseen. Isolle perheelle tilat eivät riitä, mutta jos pohtii autoa yhden tai kahden hengen käyttöön, ei Poloa voi ainakaan käyttöominaisuuksiensa perusteella helposti sivuuttaa. (TM 22/2017)


Peugeot 5008

Peugeot 5008

Peugeot 5008 täyttää loistavasti tila-auton vaatimukset. Auto on tilava olematta kömpelö, ohjaamossa on mukavaa, ja varustukseen kuuluu hyvää viihde-elektroniikka, joka monella muulla merkillä edellyttäisi reilua kukkaron venyttämistä. Tällä hetkellä on vaikea keksiä samaan hintaan parempaa isoa perheautoa. (TM 21/2017)


Renault Koleos

Koleos on mukava matka-auto, mutta ahtaimmassa kaupunkivilskeessä tulee haasteita. (TM 20/2017)


Volvo XC60

Volvo XC60 on hyvä auto. Siitä on vaikea löytää puutteita, ainakaan mitään suurempia. Laatu tietysti maksaa, mutta auto on hintansakin puolesta kilpailukykyinen luokassaan. Eikä D5:stä ole oikeasti ihan pakko maksaa yli 90 000 euroa. (TM 19/2017)


Opel Crossland X

Menestys ei ole itsestään selvyys. Uudet tuulet voivat tuoda uusia asiakkaita, mutta yhtä hyvin perinteiset Opel-asiakkaat saattavat vieroksua muutoksia. (TM 18/2017)


Suzuki Ignis

Uusi Suzuki Ignis vaikuttaa ulkonäkönsä puolesta melkein mopoautolta, mutta se osoittautuu optiseksi harhaksi. Kyseessä on lähes täysimittainen neljän hengen nelivetoauto. (TM 17/2017)


Mazda CX-5

”Mazda CX-5 on ajettavuudeltaan ja tiloiltaan hyvä auto. Neliveto on kaupunkilaistunut, joten varsinaiseen maastoon autolla ei kannata lähteä.” (TM 16/2017)


Opel Insignia Grand Sport Innovation 1,5 turbo A6

Opeleista mahtavin on hyvä auto. Autokuumeen rohtona se toimii parhaiten paljon pitkiä matkoja ajavalle. (TM 15/2017)


Honda Civic 1,0 Executive Premium CVT

Honda Civicin ajonvakautus, alusta ja ohjaus ovat huippuvireessä. Kolmisylinterinen moottori automaattivaihteiston kanssa on hyvä valinta päivittäiseen ajoon. Kokonaisuutena kyseessä on jämpti ja nopeasti reagoiva pakkaus. (TM 14/2017)


Hyundai i30 1,4 T-GDI 7DCT Style

Hyundai i30 on vahva vaihtoehto sille, joka haluaa konstailemattoman käyttöauton. Se tarjoaa luokassaan kilpailukykyiset tilat ja suorituskyvyn, joskaan polttoaineenkulutus ja karkean asfalttipinnan melutaso eivät kuulu sen vahvuuksiin. Kumpaankin pystyy vaikuttamaan rengasvalinnalla. (TM 13/2017)


Land Rover Discovery 2,0 Sd4 HSE A

Land Rover Discovery on siitä erikoinen kulkuneuvo, että siinä yhdistyvät mahtipontisuus ja salonkikelpoisuus yllättävän saumattomasti. Mutaisuus vain lisää uskottavuutta ja uljautta, eikä kukaan uskalla kyseenalaistaa auton hankintasyitä. (TM 12/2017)


Kia Rio 1,0 T-GDI EX

Kia Rio on kuin tosielämän agentti. Huomiota herättämättä se vastaa kaikkiin haasteisiin kylmällä ja tehokkaalla tavalla. Siinä on tarpeeksi tilaa, uutuusmoottori on riittävän tehokas ja jokseenkin taloudellinen, ja ajettavuus on hiottu niin hyväksi, ettei marinan sijaa ole. (TM 11/2017)


Audi Q2 Business 1,0 TFSI S tronic ultra

”Audi Q2 näyttää varsin konservatiiviselta, mutta ominaisuuksissa on paljon uutta ja rohkeaa. Jotkut ratkaisut jakavat mielipiteet kahtia, jotkut ovat selkeästi hyviä tai huonoja. Jälkimmäisiä on enemmän kuin Audeissa on viime aikoina ollut.” (TM 10/2017)


Fiat Tipo HB 1,4 T-jet Lounge

Tasapainoisella kokonaisuudella yleensä pärjää, mutta Tipo on kilpailun suhteen niin raadollisessa seurassa, että hyvä ei välttämättä riitä. Arjen ahertajaksi Tipo on hyvä peli. (TM 9/2017)


Citroën C3 PureTech 82 Feel

Parhaat puolet tulevat esiin kaupungissa, ja huonoimmat ovat enemmän esillä maantieajossa. Väriyhdistelmillä leikittely tuo oman viihdykkeen, kuten myös hauska muotoilu. (TM 8/2017)


Renault Grand Scenic dCi 160 EDC6 Bose


Renault Grand Scenic on hiton kivan näköinen auto, mikä jo pelkästään tekee siitä helposti haluttavan. Myös voimalinja toimii tyylikkään huomaamattomasti, ja voimaakin on riittävästi normaaliin käyttöön. (TM 7/2017)


BMW 520d A xDrive Business Sedan

”Uutta 5-sarjaa havitellessa on syytä jättää pelivaraa lisävarusteille, jolloin autoilusta voi tehdä päivittäistä hemmottelua. On kuitenkin tiedettävä, mikä on varusteen vaikutus.” (TM 6/2017).


Škoda Kodiaq 2,0 TDI 4×4 Exclusive A

”Škoda Kodiaq ei tuota pettymystä miltään osin. (…) Konsernin sisarmallit ovat tasoittaneet tietä jo monen vuoden ajan, mitä Kodiaq voi käyttää häikäilemättömästi hyväkseen.” (TM 5/2017).


Toyota C-HR 1,2T AWD Premium Business Multidrive S

”Toyota C-HR:n uutuusarvo ja rohkeus perustuvat sen ulkonäköön. (…) Etenkin taajama-ajossa moottorin ja portaattoman automaatin yhteistyö on vikkelää.” (TM 4/2017).


Hyundai Ioniq Hybrid DCT Style

”Hyundai Ioniq tarjoaa kilpailukykyisen vaihtoehdon hybridiautojen luokassa. (…) Hyundai Ioniq on tehty varta vasten uusien käyttövoimien edustajaksi. Sen kolmikantaiseen lähestymiseen kuuluvat sähköavusteiset tai -käyttöiset versiot tärkeimmistä voimalinjatyypeistä.” (TM 3/2017).


Peugeot 3008 Allure Puretech 130

”Peugeot 3008 on uusi ja kiinnostava vaihtoehto suositussa etuvetoisten katumaastureiden luokassa, jossa kilpailu on kovaa. (…) Tilat ovat kilpailukykyiset, mutta eivät ylivoimaiset. Sama pätee suorituskykyyn.” (TM 2/2017).


Tesla Model X

”Tesla Model X on hyvä auto, joka kiehtoo monia, mutta kokonaisuus ontuu. (…) Auto on tulen lailla hyvä renki, mutta huono isäntä.” (TM 1/2017).


Renault Mégane Sport Tourer TCe 130 Bose

”Mégane on esteettisesti toimiva ja moderni luomus, jonka muotoilu saa auton tuntumaan oikeasti uudelta. (…) Moottori on koeajoautomme heikoin lenkki, mutta onneksi listalla on myös GT-malli ja diesel.” (TM 23/2016).


Ford Ecosport 1.0 Ecoboost Titanium

”Auton ikääntynyt olemus näkyy monessa kohtaa ja korkeampi maavara on pilattu avoimella pohjalla. (…) Moottorin voimavarat riittävät arkiajoon, joskin vain juuri ja juuri.” (TM 22/2016).


Kia Optima PHEV

”Optima PHEV on pätevä lataushybridi. (…) Optima toimii isoksi autoksi varsin taloudellisesti.” (TM 21/2016).


Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel A Super

”Alfa Giulia selviytyy syväluotauksesta asiallisin taputuksin. (…) Ajettavuus vaatii hetken sisäistämisen, jonka jälkeen se on huippuluokkaa.” (TM 20/2016).