Yksi elämän pienistä – hyvin pienistä – mysteereistä on, miksi keittiöissä käytettävien alumiinifolioiden puolet ovat erilaisia: toinen puoli on kiiltävä ja toinen mattapintainen.

Tämä ikuisuusongelma on nostettu esille Huffington Post -sivustolla. Mysteerin ratkaisu on onneksi sangen yksinkertainen: keittiötarvikkeita valmistava Reynold’s Kitchen on julkaissut verkkosivuillaan selityksen siitä, miksi alumiinifolion puolet ovat erilaisia.

Ero johtuu valmistustekniikasta: ohut folio tehdään valssaamalla alumiinilevyä aina vain ohuemmaksi ja ohuemmaksi. Valssaamalla ei kuitenkaan ole mahdollista valmistaa tarpeeksi ohutta foliota, joten ratkaisu on valssata viimeinen veto siten, että kaksi foliota on päällekkäin. Tällöin vastakkain olevat pinnat jäävät mataksi. Valssin terästeloja vasten olevat pinnat jäävät puolestaan kiiltäviksi.

Suorituskykyyn tällä ei ole eroa, eli ei ole mitään mitään merkitystä sillä, kummin päin alumiinifoliota käyttää.