Se vaikutti ehkä hyvältä idealta silloin: sen sijaan että tehdään litteitä televisioita, miksi ei tehtäisi… kaarevia televisioita!

Muutama vuotta sitten useat tv-valmistajat esittelivät ensimmäisiä kaarevia televisioitaan Las Vegasin CES-messuilla.

Tänä vuonna nuo kaarevat televisiot kuitenkin loistavat poissaolollaan, kirjoittaa Financial Times. Kaarevat televisiot näyttävät olevan samaa sarjaa 3D:n kanssa – ominaisuuksia, joille ei ole tv:n ostajien keskuudessa suurta kysyntää.

Nyt tv-valmistajat etsivät halvempia ja hieman perinteisempiä tapoja houkutella ihmisiä ostamaan uuden television. 4k-näyttöjen lisäksi nouseva trendi ovat HDR-näytöllä varustetut televisiot, joiden luvataan tekevän kuvanlaadusta ja väreistä aiempaa täyteläisempää.

Samsung ja LG esittelivät neljä vuotta sitten CES-messuilla “maailman ensimmäiset” kaarevat televisiot. Niiden piti tehdä tv:n katsomisesta enemmän samanlaista kuin elokuvissa. Ne eivät kuitenkaan – ehkä korkeasta hinnasta johtuen – ole tehneet suurta läpimurtoa.

Markkinatutkimusyhtiö IHS Markit on arvioinut, että kaarevat tv:n muodostivat vain 4 prosenttia kokonaismarkkinoista viime vuoden kolmannella neljänneksellä.

LG:n uudessa mallistossa ei ole lainkaan kaarevia televisioita, ja Samsung tarjoaa nyt korkeimmassa hintaluokassaan myös litteää näyttöä kaarevan lisäksi.

Molemmat yhtiöt ovat luopuneet myös 3D-televisioista, jotka esiteltiin markkinoille vuonna 2010.

Tv-valmistajat jatkavat kuitenkin erikoisten uusien ideoiden kehittelemistä – onneksi. LG on herättänyt ainakin huomiota CES-messuilla esittelemällä huippuohuen television, joka kiinnitetään seinään magneetilla.