Legendaarinen peliyhtiö Sega on näillä näkymin tekemässä paluuta pelikonsolivalmistajaksi, ainakin tavallaan.

Valitettavasti luvassa ei ole mitään aidosti uutta, vaan ainoastaan virallinen uusioversio liki 30 vuotta vanhasta Sega Genesis -pelikonsolista, joka tunnettiin Japanin ulkopuolella nimellä Mega Drive.

Juhlavuodesta halutaan tietysti kaikki irti, mutta toivottavasti mukaan saadaan myös jotain omaa.

Ennakkotietojen perusteella kyseessä on kuitenkin vain Nintendon NES- ja SNES Classic Mini -hengessä toteutettu pikkulaite, jossa on emulaattoriohjelmiston pyörittämiseen mitoitettu elektroniikka sekä tarvittavat liitännät.

Varsinaisen tekniikan valmistaa yhtiö nimeltä AtGames, jonka maine laitevalmistajana ei valitettavasti ole parhaimmasta päästä.

Retropelikonsolin muita yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu, mutta oletettavaa on, että mukana tulee tukku 90-luvun klassikkopelejä ja toivottavasti myös kaksi peliohjainta.

Retrokone saapuu myyntiin loppuvuodesta.

Hinta asettunee Nintendon vastaavien laitteiden tasolle, joten nyt puhutaan 100–150 eurosta.

Mikäli tällaiset klassikkopelikonsolien uusioversiot tuntuvat liialliselta rahastukselta, vastaavan kokemuksen voi saavuttaa esimerkiksi pc:n emulaattoriohjelmilla ja epävirallisilla peliohjaimilla jo nyt.

Sega itse ei joka tapauksessa ole ”valmistanut” pelikonsoleita sitten 2000-luvun alkupuolen, jolloin Dreamcast koki tarpeettoman karun kohtalon ja ajoi yhtiön miltei konkurssiin.