Teslan painiessa edelleen Model 3:n tuotannon kanssa on Elon Musk kohdistanut katseensa jo seuraavaan Tesla-malliin.

Musk ilmoitti Teslan sijoittajille viime viikolla, että yhtiön on määrä saada Model Y -mallin tuotanto käyntiin varhain 2020.

Vain reilun puolentoista vuoden päässä häämöttävä deadline on saanut monet analyytikot nostamaan kulmakarvojaan.

”Tyypillisesti autoja alkaa valmistua tuotantolinjalta 30–36 kuukauden kuluttua tehtaan perustamisen jälkeen”, autoanalyytikko Dave Sullivan muistuttaa Automotive News -sivustolla.

”Elon lupaa liikoja eikä takuulla pysty vastaamaan lupauksiinsa. Toivoin, että Model 3:n lanseeraaminen olisi tuonut Muskista esiin nöyremmän puolen.”

Tesla on jo ilmoittanut Kalifornian Fremontin tehtaan natisevan liitoksistaan jo ennestään, joten se on poissa laskuista Model Y:n valmistuspaikaksi. Muskin mukaan Model Y:n tuotantopaikka päätetään ”ehkä seuraavan, mutta viimeistään neljännen talouskvartaalin aikana.”

Käytännössä Teslan ainoaksi vaihtoehdoksi jää olemassaolevan tehtaan ostaminen, mikäli sillä on pienikin mahdollisuus onnistua tavoitteessaan.

”Jos Tesla saisi tehtaan käyttöönsä huomenna, sillä menisi silti vuosi palkata sinne työntekijät ja rakentaa tuotantoketju”, Autotraderin Karl Brauer toteaa ja huomauttaa, että autojen valmistukseen liittyy paljon muutakin kuin kokoamista.

”Tesla käyttää samaa tuotantoketjua kuin muutkin autovalmistajat. Jos toiset valmistajat pystyisivät valmistamaan autoja nopeammin, he tekisivät niin.”

Lisää aiheesta Automotive Newsin artikkelissa.