Sähköautoyhtiö Tesla kertoi maanantaina, että se keskeyttää jälleen massatuotantoautoksi suunnittelemansa Model 3:n tuotannon. Tuotanto on tarkoitus keskeyttää 4–5 päiväksi.

Teslan Model 3:n tuotanto-ongelmat ovat herättäneet laajaa mielenkiintoa yhtiön taloudellisten ongelmien vuoksi. Yhtiö on myöhästynyt useaan kertaan tavoitteistaan kasvattaa tuotantoaan viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Autoyhtiö kiistää Financial Times -lehdessä, että tuotannon keskeyttämisessä olisi kyse turvallisuusongelmista tai tarpeesta vähentää automaatiota Model 3:n tuotannossa.

FT kirjoittaa, että tuotannon keskeyttämisessä on kyse ”suunnitellusta tuotannon osasta”, vaikka useiden uutisraporttien mukaan tehtaan työntekijät yllättyivät uutisesta. Buzzfeedin mukaan tuotannon keskeytyksestä ei kerrottu työntekijöille etukäteen.

Tällaiset keskeytykset ovat yhtiön mukaan tavallista, kun tuotantoa kasvatetaan, ja niiden tarkoitus on ratkaista tuotantoon liittyviä pullonkauloja.

Teslan mukaan Fremontin tehtaalla tapahtuva tuotannon keskeytys on samanlainen kuin toinen helmikuussa tapahtunut samanlainen keskeytys. Se ei vaikuta yhtiön mukaan tuotantotavoitteisiin.

Maanantaina julkaistun raportin mukaan Tesla on vähätellyt tehtaallaan sattuneita onnettomuuksia. Teslan mukaan raportti antaa väärän kuvan yhtiöstä.

Pääjohtaja Elon Musk kuitenkin myönsi viime viikolla haastattelussa, että tuotannossa on laskettu liikaakin robottien varaan. ”Ihmiset ovat aliarvostettuja”, hän sanoi.