Sähköautovalmistaja Tesla julkisti torstaina odotetut ennakkotiedot siitä, miten yhtiö onnistui kasvattamaan Model 3 -mallinsa tuotantoa sunnuntaina päättyneellä kolmannella vuosineljänneksellä.

Teslan julkistamista luvuista ilmenee, että yhtiö näyttää yltäneen tavoitteisiinsa ja saaneen Model 3:n tuotantoa nopeaan kasvuun. Model 3:n tuotannon kasvattaminen on yhtiölle tärkeää, jotta se saisi tappioputkensa katkaistua.

Yhtiö valmisti 53 239 Model 3:ta, mikä on lähes tuplasti verrattuna toiseen vuosineljännekseen ja yhtiön ennusteiden mukaisesti. Tesla kertoo, että syyskuun viimeisellä viikolla yhtiö tuotti yli 5 300 Model 3 -mallia ja yhteensä yli 10 000 autoa Model S:t ja X:t huomioiden.

Kolmannella vuosineljänneksellä Tesla valmisti yhteensä 26 903 vanhempaa Model S – ja X -mallia, hieman toista vuosineljännestä enemmän. Yhteensä asiakkaille toimitettiin 83 500 autoa, joista 55 840 oli Model 3:sia, 14 470 Model S:ää ja 13 190 Model X:ää.

Tesla kehuu, että kolmannella vuosineljänneksellä yhtiö toimitti yli 80 prosenttia siitä automäärästä, mitä se toimitti yhteensä vuoden 2017 aikana. Model 3 -toimitukset olivat tuplasti niin suuria kuin kaikkina aiempina vuosineljänneksinä yhteensä.

Model 3 -malleja myytiin yhtiön mukaan vain korkeammissa hintaluokissa Pohjois-Amerikassa. Tämä tarkoittaa yhtiön mukaan, että tilaa kasvaa on vielä paljon eri hintaluokissa ja kansainvälisesti.

Yhtiö sanoo, että nyt kun tuotanto on saatu vakiinnutettua, ongelmia on yhä autojen toimittamisessa loppuasiakkaille asti. Lähes 12 000 autoa odotti kuljetusta asiakkaille, yhtiö sanoi. Teslan pääjohtaja Elon Musk on viime viikkojen aikana sanonut, että yhtiö on siirtynyt ”tuotantohelvetistä logistiikkahelvettiin”.

Yhtiö ei vielä kertonut mitään kannattavuudestaan kolmannella vuosineljänneksellä. Siitä on tulossa lisätietoja lähiviikkoina viimeistään osavuosikatsauksen yhteydessä. Nyt näyttää siltä, että kannattavuusraja on ainakin lähellä.