Sähköautovalmistaja Tesla on hyvin lähellä kannattavuusrajaa, yhtiön pääjohtaja Elon Musk sanoi viime viikon lopulla työntekijöilleen lähettämään sähköpostista. Viestistä kertoo uutistoimisto Bloomberg.

”Me olemme hyvin lähellä kannattuuden saavuttamista ja voimme todistaa epäilijöiden olleen väärässä, mutta varmuuden vuoksi meidän täytyy toimia todella hyvin huomenna (sunnuntaina)”, Musk kirjoitti.

”Jos me kaikki toimimme hyvin huomenna, saavutamme eeppisen voiton, joka on kaikkien odotusten yläpuolella.”

Kolmas vuosineljännes päättyi eilen sunnuntaina, ja Musk yritti viestillään saada yhtiön tuotantoa pysymään täydessä vauhdissa loppuun asti.

Aiemmin Musk on lupaillut, että heinä–syyskuussa Teslan tulos nousisi voitolle, kun yhtiön Model 3 -mallien tuotantomäärät kasvavat. Uusin viesti viittaa siihen, että näin voisi todella käydä, joskaan kovin suurta voittoa ei näytä olevan luvassa. Alkuvuonna Tesla on ollut raskaasti tappiollinen.

Viesti lähetettiin pian sen jälkeen, kun Elon Musk kertoi lopettavansa Teslan hallituksen puheenjohtajana ja suostuvansa 20 miljoonan dollarin sakkoihin.

Musk väistyy tehtävästä osana sopimusta, jonka hän solmi USA:n arvopaperimarkkinoita valvovan SEC-viranomaisen kanssa. SEC uhkasi Muskia arvopaperipetoksesta hänen elokuussa lähettämiensä perusteettomien twiittien vuoksi.