Autotehtailija Henry Ford sanoi aikoinaan unohtumattomasti, että asiakas saa kyllä minkä tahansa värisen auton, kunhan se on musta. Nyt toinen kuuluisa autotehtailija, 2010-luvun Henry Ford eli Teslan pääjohtaja Elon Musk on tehnyt toisenlaisen linjauksen Model 3 -sähköautonsa suhteen: jos asiakas haluaa mustan auton, hän joutuu maksamaan ylimääräistä.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi tiistaina, että Tesla poistaa kaksi värivaihtoehtoa kriittisen tärkeän Model 3 -mallinsa värivalikoimasta tuotantoa kiihdyttääkseen.

Musk kertoi Twitterissä, että obsidiaanimusta ja metallinhopeinen ovat tästä lähtien saatavilla vain erikoistilauksena, ja niistä pitää maksaa enemmän.

Asiakkaalle jää valittavaksi viisi värivaihtoehtoa.

Asiakkaalle jää kyllä valittavaksi hieman vaaleampia mustan ja harmaan sävyjä, sinisen, valkoisen ja punaisen lisäksi.

Viime viikkojen aikana Elon Musk on myöntänyt, että maalaamo on ollut yksi pullonkaula, joka on hidastanut Model 3:n tuotantoa.

Meneillään oleva vuosineljännes on Teslalle erittäin tärkeä. Yhtiö on aiemmin ennustanut, että sen pitkään jatkunut tappioputki katkeaisi ja yhtiö nousisi voitolle. Myös Model 3:n tuotannon pitäisi jatkaa nopeaa kasvuaan. Viime viikolla Elon Musk kirjoitti blogissa, että kuluvasta kvartaalista tulee Teslan historian ”hämmästyttävin”.

Ainakin yksi hyvä uutinen tälle viikolle mahtuukin. Uusien tilastojen mukaan Model 3 nousi elokuussa liikevaihdolla, joskaan ei kappalemäärällä, mitaten Yhdysvaltain isoimmaksi automalliksi.