Yhdysvaltalainen kuluttajajärjestö Consumer Watchdog on jälleen vaatinut autoyhtiö Teslaa vetämään pois Autopilot-ominaisuutensa autoistaan sen jälkeen, kun Teslan autot ovat olleet osallisina useissa kolareissa.

Aiemmin tällä viikolla Tesla törmäsi kovalla nopeudella rekkaan saksalaisella moottoritiellä. Tutkijat yrittävät parhaillaan selvittää, ajoiko Tesla kolarihetkellä Autopilot-toimintoa käyttäen.

Consumer Watchdogin mukaan “kasvava lista Tesla-kolareita osoittaa, että auton Autopilot-ominaisuutta pitäisi säädellä kiireellisesti”.

Johtaja John Simpson Consumer Watchdog-järjestöstä sanoo ongelman olevan, että Tesla antaa ihmisten ymmärtää Autopilot-ominaisuuden pystyvän enempään kuin mihin se oikeasti pystyy. Järjestö arvioi Autopilotin antavan Tesla-kuskeille liiallisen turvallisuuden tunteen, mikä johtaa kolareihin.

Myös Saksan liikenneviranomainen on arvioinut, että Autopilot-nimi on harhaanjohtava. Tesla on vastauksessaan viitannut aiempaan tutkimukseen, jonka mukaan 98 prosenttia asiakkaista ymmärtää, että Autopilotin käyttö edellyttää sitä, että kuljettaja pystyy tarvittaessa hallitsemaan autoa koko ajan.

Consumer Watchdog julkaisi marraskuussa alla olevan videon, jossa se moittii Teslaa ja sen perustajaa Elon Muskia Autopilot-ominaisuuden hypettämisestä.