Tekniikan Maailman autotestien tukijalkoina ovat toisaalta koeajajien tuntemuksiin perustuvat arviot, toisaalta jo tavaramerkiksi muodostuneet tarkat ja puolueettomat mittaukset.

Autojen testaaminen perustuu isolta osin testien tekijöiden, koeajajien, subjektiivisiin arvioihin, jotka syntyvät erilaisissa ajokokeissa. Niistä ei koskaan päästä eroon, eikä ole mitään tarvettakaan, sillä ihmisethän autoilla loppujen lopuksi ajavat. Ihmisaistit ovat säilyneet tietokoneaikanakin tärkeimpänä arvosteluperusteena; suurimmillakin autotehtailla viime kädessä koeajajan takapuolituntuma ratkaisee.

Objektiiviset, täysin makuasioista riippumattomat mittaustulokset kuuluvat kuitenkin erottamattomana osana testitoimintaan. Tekniikan Maailma on aina ollut tunnettu täsmällisistä mittauksistaan. Ne ovat myös selkeästi erottaneet TM:n monista muista julkaisuista, joissa autojen arviointi perustuu pelkästään summittaiseen ajeluun ja ”mutu”-tietoon.

Pitkät perinteet velvoittavat mittauksissa jatkuvaan tarkkuuteen. Se varmistetaan muun muassa ajanmukaisella testausvälineistöllä ja mittausolosuhteiden kontrolloinnilla. TM nimittäin aikoo jatkaa autojen testaamista niin kauan kuin autotehtaat uusia autoja valmistavat.

(Lyhennelmä Velimatti Honkasen artikkelistaTM 12/99, s. 116-121)