Sähköautoyhtiö Tesla on ollut viime vuoden aikana toistuvasti otsikoissa siksi, että sen Autopilot-ominaisuudella varustetut autot ovat joutuneet vaarallisiin kolareihin.

Autopilotilla ajavat autot pystyvät liikkumaan liikenteessä puoli-itsenäisesti ja esimerkiksi pysymään kaistalla ja hidastamaan liikennevaloihin. Tesla kuitenkin korostaa, että kuljettajan pitää pysyä koko ajan valppaana ja olla valmis ottamaan auto hallintaansa milloin vain.

Usein kolarit ovat johtuneet siitä, että autoilijat ovat jättäneet tämän tekemättä ja luottaneet liikaa Autopilotin erehtymättömyyteen.

Brittiläinen autotestejä vakuutusyhtiöille tekevä Thatcham Research julkisti tällä viikolla uuden testivideon, jossa Teslan Autopilot kolaroi pahasti toisen auton kanssa hyvissä olosuhteissa. Aiheesta kertoo BBC.

Testissä Autopilotilla oleva Tesla ajoi toisen auton perässä tiellä. Teslan edellä oleva auto väisti sen edessä olevaa pysäköityä autoa viime hetkellä. Tesla ei kuitenkaan ehtinyt reagoida pysähtyneeseen autoon, vaan rysäytti suoraan sitä päin.

”Tämä on esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun kuljettaja luottaa liikaa järjestelmään”, sanoo tutkija Matthew Avery Thatcham Researchista.

Testiyhtiö korostaa sitä, että autovalmistajien pitäisi viestiä nykyistä selvemmin kuluttajille autonomisten ohjausjärjestelmiensä rajoituksista. Autoilijoille on vaarallista, jos heille tulee väärä mielikuva siitä, mihin järjestelmät pystyvät. Monet muutkin autovalmistajat, kuten BMW ja Nissan, tarjoavat autoihinsa järjestelmiä, jotka pystyvät avustamaan kuljettajaa monissa tilanteissa.

Matthew Avery sanoo BBC:llä, että autovalmistajien pitäisi viestiä selvästi, että ajaminen on joko täysin autonomista tai sitten kuljettajan pitää keskittyä ajamiseen koko ajan.

Teslalta kommentoidaan testiä Jalopnikille muistuttamalla, että yhtiö ei ole koskaan väittänyt Autopilotin tarkoittavan, ettei kolareita voi syntyä.

”Autopilotia oikein käyttäville kuljettajille Thatchamin kuvaamat tilanteet eivät synnytä ongelmia.”