Voimassa oleva hands free -laki kieltää kuljettajaa käyttämästä ajon aikana matkapuhelintaan siten, että hän pitää sitä kädessään. Nappikuulokkeen tilalle on onneksi tarjolla huomattavasti parempiakin ratkaisuja. Kiinteästi auton kojelautaan asennettava saksalainen THB System 8 toimii useiden puhelinmallien kanssa eikä sitä tarvitse vaihtaa, vaikka itse puhelin jossain vaiheessa vaihtuu uuteen.

Varsinaista asennustyötä jonkin verran vaativa THB System 8 hands free -sarja koostuu piilotettavasta CarTalk-keskusyksiköstä, erillisestä aurinkolippaan kiinnitettävästä mikrofonista sekä auton kojelautaan sijoitettavasta adapteriosasta. Sarja on varustettu myös ulkoisella antenniliitännällä.

Sarjan asentaminen ei edellytä erityistä teknistä tietämystä tai ammattitaitoa. Riittää, kunhan vain ruuvimeisseli pysyy kädessä ja osaa liittää keskusyksikköön tulevat virta- ja kaiutinjohdot oikeisiin paikkoihin. THB hands free -sarjan kiinnittämisessä ehkä työläin vaihe on etsiä puhelinpidikkeen tarvitsemalle adapterille sopiva kohta auton kojelaudasta.

THB System 8 -autosarja sopii hyvin ajoneuvoon, jolla on useita eri käyttäjiä. Esimerkiksi yrityksen tai perheen käytössä olevassa autossa jokaisella sillä ajavalla henkilöllä voi olla oma puhelinkohtainen pidikkeensä. Pidikeosan vaihto toiseen käy hetkessä ilman työkaluja.

THB System 8 -hand free -sarjaan kuuluvia puhelinpidikkeitä on tällä hetkellä saatavissa kaikkiin uusimpiin Nokian, Siemensin ja Sony Ericssonin puhelinmalleihin.

(Tiivistelmä Raimo Ylösen artikkelista TM 2/04, s. 130)