Monet haaveilevat omistavansa superauton. Niissä kaikki on suurta: moottorin tilavuus,  sylintereiden lukumäärä, huipputeho ja suoritusarvot – sekä tietenkin hintalappu.

On kuitenkin hämmästyttävää, kuinka ”maltilliseen” polttoaineenkulutukseen modernit superautot yltävät. Esimerkiksi kahdeksanlitraisella, neljällä turboahtimella ja lähes 1 500 hevosvoimaa tuottavalla moottorilla varustettu Bugatti Chiron kuluttaa bensiiniä vain 21,4 litraa sadalla kilometrillä.

Toki tämäkin saattaa kauhistuttaa ympäristötietoisia ihmisiä, mutta kun huomioidaan se, että moottorista revitään tehoa viidentoista pikkuauton voimanlähteen verran, on kulutuslukema oikeastaan hämmästyttävän pieni.

Ei tarvitse mennä ajassa kovinkaan montaa vuosikymmentä taaksepäin, kun monien tavallisten käyttöautojen kulutuslukemat pyörivät miltei samoissa lukemissa nykyisten superautojen kanssa.

Superautojen kulutuksia tarkastellessa on myös hyvä muistaa, että ne eivät ole käyttöautoja. Matkamittarilukema karttuu vuosittain tyypillisesti vain joillain sadoilla tai tuhansilla kilometreillä.

Yhdysvaltalainen autoilusivusto Jalopnik keräsi yhteen taulukkoon 22 autovalmistajan superautot ja niiden kulutukset. Apuna käytettiin Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston keräämää dataa autojen polttoaineenkulutuksesta. Muutimme lukemat eurooppalaiseen muotoon.

Taulukossa esiintyvien autojen moottoritilavuudet, teholukemat ja myyntihinnat Yhdysvalloissa löytyvät Jalopnikin alkuperäisestä tilastosta.