Uusi BMW:n 5-sarja ei olisi täydellinen, ellei valikoimaan kuuluisi myös M5. Malli on aina edustanut äärimmäistä suorituskykyä, mutta hillityissä kuorissa.

Nyt uusi versio nostaa suorituskyvyn jälleen seuraavalle tasolle, superautojen tuntumaan. Kasvaneet voimat saadaan nelivedon ansiosta myös hyödynnettyä.

Huimasta suorituskyvystä huolimatta autoa on viety entistä helpompaan ja mukavampaan suuntaan. Arkiajossa M5 on kuin mikä tahansa vitossarjalainen, hitaissa ja ahtaissa paikoissa tosin hivenen kankeampi.

Nelivedon ansiosta auto on todella vakaa kiihdytyksissä, eikä alusta tunnu lainkaan kovalta. Kaksoiskytkinvaihteiston tilalle tulleen perinteisen automaatin toiminta on pehmeää, ja sen kahdeksan vaihteen ansiosta kierrokset pysyvät matalalla myös moottoritienopeuksissa.

 

Rataolosuhteissa auto on todella ketterä ja reagoi ohjausliikkeisiin välittömästi. Auto kääntyy kaasullakin, kunhan ajonvakautus ei ole täysin päällä. Vakautettuna käytös on pitkissä kaarteissa aliohjaavaa. Myös jousitus toimii radalla mallikkaasti. Kori ei kallistele nimeksikään, ja kanttikivien yli pystyy oikomaan surutta.

Uusi BMW M5 tasapainoilee hienosti urheiluauton ja sivistyneen tavallisen sedanin välimaastossa. Suorituskyvyn ja ajettavuuden puolesta autolla viihtyisi radalla vaikka kuinka pitkään, eikä toisaalta matka sinne ja takaisin pidempääkään tunnu yhtään vastenmieliseltä ajatukselta.

Laajempi Ajettua-juttua BMW M5:stä ilmestyy Tekniikan Maailman numerossa 23/2017, joka ilmestyy 13. joulukuuta.