Mercedes-Benz esitteli C-sarjan kasvojenkohotuksen yhteydessä hiilikuituisen maantiepyörän. Hopeanharmaa pyörä tulee myyntiin syksyllä 2018. Se on osa laajempaa Mercedes Benz Style -mallistoa, johon kuuluu muun muassa hulppeita moottoriveneitä. Kaikkia mallistoon valittuja tuotteita yhdistää korkea laatu, hieno suunnittelu ja laadukkaat materiaalit.

Mercedes ei ryhdy valmistamaan pyöriä itse, vaan taustalla on kanadalainen Argon 18. Pyörämerkki on perustettu vuonna 1989, ja se pitää majaansa Montrealissa. Tämän vuoden Ranskan ympäriajossa Argon 18 -merkillä kilpaili Astana Proteam.

Maantiepyörä on pitemmille matkoille tarkoitettu endurance-malli, jossa on keskitytty mukavuuteen. Pyörän voi valita joko Shimano Ultegra Di2 -sähkövaihteilla tai perinteisillä mekaanisilla Ultegran-vaihteilla. Sähkövaihteisessa versiossa on paremmat ja hiukan aerodynaamisemmat vanteet. Pyörä pohjautuu pitkälti Argon 18 Krypton GF -malliin. Hiilikuiturunkoisella pyörällä on painoa noin 8 kg.

Erikoisuutena pyörän ohjauskannattimen korkeutta säädetään perinteisen haarukan kaulaputkeen pujotettavien renkaiden sijaan muuttamalla rungon emäputken pituutta. Muutos tapahtuu vaihtamalla runkoon tuleva yläpala.

Mahdollisuuksia on valita, 0, 15 ja 30 millimetriä, jolloin ohjainkannattimen korkeus muuttuu tämän verran. Tämä kuitenkin edellyttää edelleen, ettei haarukan kaulaputkea ole lyhennetty liian paljon.

Ohjaustangon korkeutta säädetään vaihtamalla erillinen pala rungon päällä. Rakenne on ainakin tyylikäs, sillä ohjainkannatin on näin visuaalisesti lähellä runkoa.

Lyhyen koeajon perusteella pyörän runko on mukavuudesta huolimatta tukeva. Mutkissa ja kaarteissa pyörän käytös on hyvin rauhallista ja tasapainoista kisaversiota hiukan loivemman ohjauskulman ansiosta.

Pyörän etuhaarukka on taivutettu alhaalta voimakkaasti eteenpäin ja takahaarukka kiinnitetty selvästi vaakaputken ja satulaputken yhtymäkohdan alapuolelle. Molemmat näistä tuovat osaltaan hieman joustavuutta pyörän olemukseen. Molemmat haarukat ovat sen verran leveät, että pyörään voi laittaa 32 milliä leveät renkaat.

Maantiepyörissä levyjarrut ovat lyöneet vihdoin voimakkaasti läpi. Mersun pyörässä ovat Shimano Ultegran hydrauliset levyjarrut, jotka ovat teholtaan ja tuntumaltaan erinomaiset. Levyjarrujen myötä pyörien napoja on tukevoitettu, ja tässäkin pyörässä on 12 mm läpiakselit.

Aikanaan selviää, minkä hintaisena Mercedes-Benzin pyörä tulee myyntiin. Argonin mallistossa Pohjois-Amerikan hinta mekaanisella Ultegralla on noin 4 000 dollaria ja sähkövaihteilla 5 500 dollaria.

Päivitys 19.8. Korjattu otsikossa maastopyörä maantiepyöräksi.