Toukokuussa melkein kaikkia autoluokkia rekisteröitiin viime vuotta enemmän. Poikkeuksen sääntöön tekivät kuorma-autot, joissa autoja pistettiin kilpiin yksi kappale vähemmän kuin vuosi sitten.

Henkilöautojen rekisteröinnit kasvoivat viidellä prosentilla eli keväällä myymälöissä on tehty kovasti töitä. Viiden kuukauden kumulatiivisissa luvuissa ei vielä päästy vuoden 2016 tasolle, vaan ollaan pari prosenttia eli vähän toistatuhatta autoa jäljessä.

Merkkikohtaisissa rekisteröinneissä Toyota jatkoi ykkösenä, mutta Volkswagen ylsi pitkästä aikaa yhtä hyvään suoritukseen. Kärkikymmeniköstä voidaan mainita Nissanin ja Opelin pieni notkahdus. Sen sijaan Toyota, Volvo ja Mercedes-Benz ovat kasvattaneet alkuvuoden aikana kappalemääräistä myyntiään merkittävästi.

Terävimmän kärjen takana BMW ja Renault voivat kirjata taakseen mainion toukokuun. Pienten parin promillen merkkien joukossa Minillä oli mainio kuukausi, jonka myötä se nousi koko alkuvuoden rekisteröinneissä kolme pykälää ylöspäin.

Volkswagenin piristyminen näkyy mallikohtaisissa rekisteröinneissä, joissa Golf nousi kuukauden kakkoseksi ja koko vuoden tilastossa se paransi sijoitustaan neljänneksi jättäen taakseen Opel Astran ja Toyota Avensiksen. Myös Polo kohensi asemaansa nousten neljä sijaa ylöspäin.

Mercedes-Benzin E-sarja ja BMW:n 3-sarja kiipesivät toukokuun rekisteröintien ansiosta kolme pykälää korkeammalle ja uutena mallina 30 eniten rekisteröidyn listalle ilmestyi Renault Clio.

Pakettiautoja rekisteröitiin toukokuussa peräti 37 prosenttia viime vuotta enemmän ja koko alkuvuoden aikana kasvua on reilun neljännes. Toukokuussa Ford oli ykkönen ennen Volkswagenia, mutta viiden kuukauden jälkeen tilanne on toisinpäin. Toyota on vakiinnuttanut kolmannen sijansa ja jättänyt Mercedes-Benzin selvästi taakseen.

Viime vuoteen verrattuna vain Opel ja Citroën eivät ole yltäneet yhtä suureen kappalemääräiseen myyntiin. Opelilla eroa on vain yksi auto, mutta Citroënin pakettiautojen rekisteröinnit ovat lähes sata autoa edellisvuotta perässä.

Kuorma-autoissa Volvo ja Scania jatkavat vuodesta toiseen käytävää kaksintaistelua ykköspaikasta. Toukokuun jälkeen eroa Volvon hyväksi on enää kolme autoa. Kumpikaan niistä ei kuitenkaan ollut toukokuun ykkönen, vaan Mercedes-Benzin kuorma-autoja rekisteröitiin yksi enemmän kuin Scanioita. Kolmen suurimman yhteinen markkinaosuus oli toukokuussa, kuten koko vuonna yli 80 prosenttia.