Perusuomalaiset soutavat ja huopaavat moottoripyörä- ja veneveron suhteen.

Viime perjantaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho antoi julkisuuteen tiedotteen, jossa hän kiisti, että perussuomalaiset olisivat olleet moottoripyörien omistusveron takana. Terho kertoi niin ikään, että perussuomalaiset voivat jättää suunnitellun moottoripyörien omistusveron toteuttamatta:

”Meidän puolestamme sen voi mieluusti jättää toteuttamatta, jos hallituskumppanit tähän suostuvat”, sanoi Terho.

Tämän jälkeen keskustapuolueen ja kokoomuksen eduskuntaryhmien puheenjohtajat irtisanoutuivat verosta.

Tekniikan Maailman saamien tietojen mukaan verosta on kuitenkin kehkeytynyt melkoinen valtataistelu perussuomalaisten sisällä. Vastakkain ovat persujen eduskuntaryhmä ja ulkoministeri Timo Soini. Tähän viittaa se, että Timo Soini antoi tänään haastattelun Verkkouutisille: ”Hallitusohjelman mukaan pitää mennä.”

Soini kertoo Verkkouutisten haastattelussa, että hallitusohjelma on täysin yksiselitteinen. Hallitusohjelman mukaan rekisteröidyille veneille ja moottoriajoneuvoille asetetaan vuotuinen vero.

Kokoomus haluaisi haudata molemmat veroaikeet. Keskustapuolueen sisältä saamiemme tietojen mukaan moottoripyörävero on kuopattu, mutta veneverossa seurataan, mitä perussuomalaiset tekevät.

Veneilijöiden harmiksi veneiden omistusvero on jäämässä persujen sisäisen taistelun uhriksi. Sillä ei tunnu olevan mitään väliä, että laskelmat osoittavat jo nyt, että kaavailtu veneverokin hakkaa jo nyt tappiota:

”Kun mukaan otetaan vielä toteutumatta jäävä valtion 50 miljoonan euron verotavoite, tavoite on jo 85 miljoonaa euroa pakkasella, kertoo Stefanie Brandt-Tallqvist Kauppalehden haastattelussa.