Lähes vuosi on vierähtänyt siitä, kun suosittu OnePlus 5 -älykännykkä julkaistiin. Puoli vuotta myöhemmin julkaistiin tuunattu OnePlus 5T, joka toi malliin lähes koko etupaneelin kattavan näytön. Nyt vuorossa on uuden numeron aika ja samalla odotettavissa on isompaa päivitystä tekniikkaan.

Tekniikan Maailma pääsi kurkistamaan uutta OnePlus 6 puhelinta hieman ennen virallista julkaisua keskiviikkona.

OnePlus 6 jatkaa siitä, mihin edellinen versio jäi. Puhelimen takakuori on tunnistettavissa OnePlusiksi, mutta kuoressa on tapahtunut suuria muutoksia. Takakuori on nyt lasia, mikä tekee puhelimesta laadukkaamman tuntuisen, mutta samalla hieman liukkaamman kädessä pideltäväksi. Puhelimen molemmat puolet ovat Gorilla Glass 5 -lasia.

Valmistajan mukaan takalasin kestävyys pitäisi olla yhtä hyvä kuin edellisen OnePlus 5:n ja 5T:n metallikuori. Lupauksista huolimatta suosittelen jättämään puhelimen pudottamiset lattialle vähemmälle tai ainakin hankkimaan suojakuoren.

Kameroiden paikka on siirtynyt puhelimen yläosan keskelle ja tällä kertaa pitkittäiseen asentoon. Sormenjälkilukija sijainti on säilynyt lähes ennallaan, mutta sen muoto on venynyt ympyrästä hieman ovaalimpaan muotoon. Sormenjälkilukijan alapuolelta löytyy OnePlusin logo.

Etupuoli on myös muuttunut. Näytön muutokset voivat herättää joillekin hampaidenkiristystä, sillä näytön yläkulmasta löytyy jo niin monesta puhelimesta tuttu lovi. Lovi on kuitenkin mahdollista piilottaa ohjelmiston avulla.

Näytön koko on kasvanut jopa 6,28 tuumaan, mutta puhelimen ulkomitat ovat pysyneet lähes ennallaan edellisen version kanssa. Näyttö kattaa jopa 84 prosenttia koko etupuolen alasta. Näyttötekniikkana on säilynyt amoled, mutta kuvasuhde on nyt hieman suurempi 19:9 ja resoluutio on 2 280 x 1 080 pikseliä.

Kun OnePlusista on kyse, on syytä olettaa huippuluokan suorituskykyä. Eikä OnePlus 6 tee tässäkään tapauksessa poikkeusta. Järjestelmäpiirinä toimii tämän hetken huippua oleva Snapdragon 845 ja ram-käyttömuistia on 6 tai 8 gigatavua malliversiosta riippuen. Tallennustilaa löytyy myös eri versioista joko 64, 128 tai jopa 256 gigatavun verran.

Kameroiden parissa on myös tapahtunut uudistuksia. Puhelimen takana on kaksoiskamerajärjestelmä, joka sisältää 16 megapikselin pääkameran sekä 20 megapikselin toissijaisen kameran. Pääkameran kenno on kasvanut kooltaan 19 prosenttia ja lisäksi se on saanut optisen kuvanvakaajan, joka helpottaa kuvausta esimerkiksi pimeässä. Molemmat kamerat ovat varustettu f1.7-aukolla.

Etupuolen selfiekamerana toimii 16 megapikselin kenno. Portrait Mode -kuvaustila löytyy sekä etu- että takakamerasta ja toiminnolla voi luoda syväterävyyttä kuviin. Uutuutena OnePlus 6:ssa on hidastusvideokuvaus, joka tallentaa hd-tarkkuudella 480 kuvaa sekunnissa. Normaalia videota puhelin kuvaa 4k-tarkkuudella 60 kuvaa sekunnissa.

OnePlus 6 on säilyttänyt monen iloksi perinteisen 3,5mm kuulokeliitännän. Laite tukee myös OnePlusin omaa nopeaa Dash Charge -lataustaan (5V 4A), jolla puhelimeen saa nopeasti ladattua virtaa. Lasinen takaosa mahdollistaisi myös langattoman latauksen, mutta sitä ei vielä puhelimesta löydy. Akun koko pysyy samana kuin edellisessä versiossa eli 3 300 milliampeeritunnissa.

Virallista roiskeen- tai pölynkestävyys IP-luokitusta ei OnePlus 6:sta löydy, mutta laitteen luvataan kestävän pienet roiskeet. Edellisistä malleista tuttu äänitilan vaihtamiseen tarkoitettu liukukytkin löytyy edelleen, mutta se on vaihtanut paikkaansa oikealle kyljelle.

Puhelimesta löytyy kaksi sim-korttipaikkaa, mutta muistikorttia puhelin ei tue. Puhelimet toimitetaan Androidin uusimmalla versiolla eli versiolla 8.1.0.

Uusien versioiden myötä puhelimien hinnat lähes poikkeuksetta nousevat, mutta tällä kertaa hinnan nousu pysyy maltillisena. 64 gigatavun tallennusmuistilla ja 6 gigatavun ram-käyttömuistilla varustettu versio alkaa 519 eurosta.

Värivaihtoehtoina ovat aluksi mattapintainen Midnight Black ja peilipintainen Mirror Black, joita saa vain varustettuna 128 gigatavun tai 256 gigatavun tallennusmuistilla ja 8 gigatavun ram-käyttömuistilla.

Suomessa puhelimet ovat saatavilla OnePlussan verkkokaupassa, Elisalla ja Telialla 22. toukokuuta alkaen. Rajoitettu erä Silk White -mallia 128 Gt:n tallennustilalla on saatavilla 5. kesäkuuta alkaen.