QUATTRO STAGIONI

Giulietta on italialaisen muotoilun taidonnäyte. Selvitimme sen ominaisuuksia ja käytettävyyttä kaikkina Suomen neljänä vuodenaikana.

Italialaisia autoja, myös Alfa Romeota pidetään valitettavan usein epäluotettavina. Historiasta löytyykin paljon huonoja esimerkkejä, mutta nyt uuden Giuliettan kohdalla nimenomaan korostetaan luotettavuuden olevan aikaisempaa merkittävästi parempi.

Tartuimme härkää sarvista ja otimme auton käyttötestiin, jotta näkisimme mitä 60 00 kilometriä ja perusteellinen loppukunnon tarkastus kertovat Alfan nykylaadusta.

Uusi 1,4-litrainen Multiair-turbomoottori oli lähes itsestään selvä valinta käyttötestiauton voimanlähteeksi. Pieni turbomoottori 125 kilowatin huipputeholla ja Alfan uudella imuventtiilikoneistolla on mielenkiintoinen tuttavuus.

Käsivalintaiseen vaihteistoon päädyttiin kaksoiskytkinvaihteiston sijasta aikataulusyistä, sillä automaattivaihteisto tuli tarjolle Giuliettaan vasta yli puoli vuotta käyttötestin alkamisen jälkeen.

Alfa Romeo Giulietta on monikäyttöinen perhesportti. Moottori ja muotoilu ovat tässä ryhmässä kärkiluokkaa, ja vaikka sisätilat ovat hieman ahtaat, voittavat ne mennen tullen kaikki kolmioviset autot. Matalaa ajoasentoa lukuun ottamatta kulku autoon on kohtuullisen helppoa.

Moottori ei jätä ketään kylmäksi. Tehoa ja ajettavuutta on yllin kyllin, ja polttoaineenkulutus on kohtuullinen.

Pitkillä matkoilla ajomatka taittuu mukavasti, joskin istuimien reisituenta, vakionopeudensäädin ja rengasmelu kaipaisivat hieman korjausta. Myös mutkainen tie sopii Giuliettalle. Alusta, ohjaus ja moottori toimivat kaikki hienosti, ja auto istuu hyvin kuljettajan käteen.

Kaiken kaikkiaan Alfa Romeo Giulietta toimi varsin varmasti ja huolettomasti läpi 60 000 kilometrin taipaleen, eikä esimerkiksi öljyä lisätty testin aikana tippaakaan.