Moottorikelkkailussa ja laskettelussa huurre tai linssien jäätyminen on ärsyttävää ja vaarallista. Tässä on kuitenkin ratkaisu ongelmaan.

Tekniikan Maailma kokeili Oakleyn Line Miner Inferno -nimisiä lämmitettäviä ajolaseja. Akkukäyttöinen lämmitysvastus linssin ympärillä kuumenee ja lämmittää sitä.

Hihnassa oleva akku ja muovikotelo painavat noin AA-pariston verran. Toispuoleinen paino kuitenkin tuntuu hieman epämukavalta suoraan päähän laitettuna. Kypärän kanssa tunto ei ole niin paha.

Joka tapauksessa laseihin tottuu, eikä hetken päästä painoa muistakaan. Efekti on suunnilleen sama kuin laittaisi actionkameran kypärään. Sellaisella voikin halutessaan tasapainottaa pään, jos sen laittaa toiselle laidalle.

Akkupakettia ei ole pakko pitää hihnassa, jos vaikka keli on sellainen, ettei lämmitystä tarvitse. Pikakiinnityksellä olevan telineen voi nopeasti irrottaa ja laittaa taskuun, jolloin käytössä ovat perinteiset lasit tuplalinssillä. Linssissä oleva johto akulle jää tosin roikkumaan ilmaan.

Akku ladataan usb-johdolla. Johdon pistoke on kumikannen alla, jonka avaaminen on hankalaa ilman työkalua.

Lasit ovat itsessään isokokoiset, mikä voi olla haaste crossikypärään mahtumisen suhteen. Tätä kannattaa sovittaa ennen ostamista. Avokypärän kassa ongelmaa ei ole ja iso lasipinta-ala on eduksi.

Linssin voi tarvittaessa vaihtaa helposti perinteisenmalliseen.

Prizm-tekniikalla oleva linssi on hyvä ja saa valkoisessa hangessa muodot hienosti esille. Linssin voi vaihtaa. Vaihtolinssi voi olla ilman lämmitystä, jolloin roikkuvasta johdostakin pääsee eroon.

Lämmitys toimii nappia painamalla ja kytkennän varmistukseksi laite värisee hetken. Kokemustemme mukaan mukaan lämmitys toimii hyvin. Lämpöä tulee mukavasti, eivätkä lasit huurru tai jäädy. Vaikkei huurtumisongelmia olisi, lämmitys on miellyttävää kasvoille.

Katsoimme lämpökameralla sisätiloissa, kuinka lämpimäksi lasit kuumenevat, ja saimme parhaimmillaan 55 asteen pistelukemia.

Nenän päältä linssi kuumenee eniten.

Lasit toimivat lupausten mukaisesti. Ostamalla tavallisen linssin lämmitettävän lisäksi on käytössä keliin kuin keliin erinomaiset lasit. Kyseiset lasit maksoivat Motonetissä 219 euroa.