Sekä Windowsilla, Macintoshilla että Linuxilla toimiva Vivaldi on uusi tuttavuus, sillä se julkaistiin virallisesti vasta noin vuosi sitten. Projektilla on kuitenkin jo oma uskollinen kannattajakuntansa, koska sovelluksen taustalla on alkuperäisen Opera-verkkoselaimen vahvaa osaamista.

Vaikka Vivaldi on sovelluksena ilmainen ja avoin, se ei nojaa ehdottoman sataprosenttiseen ja vapaaseen lähdekoodiin, mikä on tietyissä piireissä eräänlainen pettymys.

Selain perustuu muun muassa Google Chromesta tuttuun Chromium-runkotekniikkaan, minkä ansiosta sen päällä voi käyttää yhteensopivia laajennuksia. Muita hyviä puolia ovat muun muassa joustava välilehtien hallinta, hakutuloksien nopea selattavuus, muokattavuus ja rivakka ruutukaappaustoiminto, jolle tuntuu aina löytyvän mielekästä käyttöä.

Tietystä omaleimaisuudestaan huolimatta – tai ehkä juuri sen vuoksi – Vivaldi toimii parhaiten tavallista osaavimmissa käsissä ja kenties niin sanottuna kakkosselaimena. Se on menestynyt selainten suorituskykytesteissä kohtuullisen hyvin, tietoturvan suhteen ei ole paljastunut mitään tavallisesta poikkeavaa ja esimerkiksi html 5 -yhteensopivuus on asiallisella tasolla. Mobiililaitteilla toimivaa versiota ei kuitenkaan vielä ole saatavilla.

Täällä Tekniikan Maailman toimituksessa Vivaldia on käytetty säännöllisen epäsäännöllisesti noin vuoden päivät, eikä suunnitelmiin ole näillä näkymin luvassa mitään muutoksia. Kannattaa joka tapauksessa kokeilla itse.