JO VUONNA 2014 esitelty Duet Display on App Store -kaupasta ladattava sovellus, joka komeilee säännöllisesti myyntilistojen kärjessä.

Syy on selvä: kyseessä on helppokäyttöinen ja toimintavarma ohjelmisto, jolla iPadin (tai tarvittaessa myös iPhone-älypuhelimen) saa muutettua joko pöytätietokoneen tai kannettavan kakkosnäytöksi. Mitä tarkemmalla ja isommalla näytöllä iPad on varustettu, sitä enemmän lisäruutualaa Duet Display siis antaa.

”Hitaan tietokoneen ja vanhan iPadin yhdistelmä voi tuottaa hetkittäistä nikottelua.”

Koska kehittäjinä on entisiä Apple-insinöörejä, alkujaan ohjelmisto suunniteltiin vain Mac-tietokoneille, mutta nykyisin Duet Display toimii hyvin myös Windows-kokoonpanoilla.

Käyttöviive on ensimmäisiin versioihin nähden kutistunut olemattomiin. Yhteys toimii iPadin latauskaapelin (lightning/usb) kautta, joten langattomien yhteystapojen epävarmuustekijät loistavat poissaolollaan.

Käyttöönotto on helppoa: 11 euroa maksavan iOS-sovelluksen lisäksi tietokoneelle tarvitaan ainoastaan ajurit ja muut komponentit sisältävä ilmainen varusohjelma, jonka myötä käyttöjärjestelmä osaa tunnistaa iPadin lisänäytöksi.

DUET DISPLAY on kokonaisuutena parhaimmillaan kannettavan seurana, jolloin helposti mukana kulkevasta kakkosnäytöstä on eniten hyötyä.

Ohjelmiston Pro-versio (23 €) hyödyntää täysipainoisesti Apple Pencil -ohjausta, joten tietokoneen ja iPad Pro:n yhdistelmä toimii myös piirtoalustana tunnetuimmilla ammattilaissovelluksilla.