Vivaldi 2.0 on kuin raikas tuulahdus verkkoselaimien homogeenisessä massassa, koska se ei kerää käyttäjästään tietoja eikä jäljitä sijaintia.

Vivaldi 2.0 toimii macOS-, Linux- ja Windows-käyttöjärjestelmillä.

Selaimessa voi hyödyntää Googlea yksityisempää DuckDuckGo-hakua, jonka tuottamat tulokset säilyvät käyttäjän omana tietona. Vaihtoehtoinen haku ei myöskään tuota selainkäyttäytymiseen perustuvaa mainontaa, saati säilytä henkilökohtaisia tietoja.

Mutta Vivaldi 2.0 ei ole pelkästään pientä kiusantekoa Googlelle.

Siinä on muun muassa eri laitteiden välillä toimiva ja salattu tahdistus, jonka murtaminen on tavallista vaikeampaa. Salasanaa ei lähetetä ohjelmiston valmistajalle, jotta selainhistoria, kirjanmerkit ja esimerkiksi automaattisen täytön data eivät päätyisi vääriin käsiin.

Yksityisessä tilassa ei myöskään hyödynnetä samaa evästekantaa kuin tavallisten selainikkunoiden puolella, mikä niin ikään parantaa tietosuojaa ja yksityisyyden tasoa. Samalla dataa pyritään säilömään ensisijaisesti käyttömuistissa, eikä pysyvämmin kiintolevyn puolella.

Muun muassa näillä eväin Vivaldi 2.0 pyrkii kasvattamaan toistaiseksi pienenä pysyttelevää markkinaosuuttaan (0,05 prosenttia). Mikäli siis haluaa olla vastarannan kiiski, tälle selaimelle kannattaisi antaa mahdollisuus.