HYVÄÄ

  • vastamelutoiminto

  • äänenlaatu

HUONOA

  • toiminta-aika

QuietComfort 35 II -kuulokkeet ovat valmistajan mukaan kuuloke-malliston huippumalli. Parannuksena edelliseen Bose QC35 -versioon kakkosversioon on lisätty kolme valinnaista melunvaimennustasoa sekä toimintopainike.

Toimintopainikkeella voi joko ohjata Applen Siri- ja Google Assistant -avustajia tai vaihtaa melunvaimennustasoa.

Asetuksia hallitaan kätevästi Bose Connect -mobiilisovelluksella, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Ensimmäistä kertaa Bose Connectia käynnistäessä sovellukselle on hieman yllättäen annettava pääsy myös kännykän sijaintitietoihin. Sijaintitietoa tarvitaan esimerkiksi Bose-korvanappien paikannustoimintoa varten, mutta paikannus ei kuitenkaan toimi QC35 II -kuulokkeiden kanssa.

Vastamelutoiminto vaimentaa tehokkaasti tasaista melua, kuten esimerkiksi pölynimurin ääntä.

Sovelluksen avulla voi säätää asetuksia, kuten bluetooth-yhteyttä, toimintopainiketta, melunvaimennustasoa, ääniopastusta, sammutusajastinta, äänenvoimakkuutta sekä taajuuskorjainta. Lisäksi sovellus kertoo akun varaustilan ja esittelee tarvittaessa tuotteen ominaisuuksia ohjekirjan tapaan.

Ääniopasteet kertovat kuulokkeiden tilan muutoksista, esimerkiksi yhdistämisestä toiseen laitteeseen tai melunvaimennustason vaihtamisesta. Ääniopasteiden kielen voi valita useista vaihtoehdoista. Ääniopasteet voi myös halutessaan asettaa pois päältä.

QC35 II -kuulokkeissa on neljä painiketta: aiemmin mainitun toimintopainikkeen lisäksi monitoimipainike sekä kaksi painiketta äänenvoimakkuuden säätöön. Monitoimipainikkeella voi käynnistää ja pysäyttää median toiston, vastata puheluun ja lopettaa puhelun.

Bosen kuulokkeissa hyödynnetään myös nfc-teknologiaa helpottamaan bluetooth-yhteyksien muodostamista. Nfc:n avulla yhteyden esimerkiksi älypuhelimeen saa muodostettua ja katkaistua vain tuomalla älypuhelin kuulokkeiden viereen.

Bosen vastamelutoiminto vaimentaa tehokkaasti tasaista melua, kuten pölynimurin ääntä. Haasteellisia satunnaisia ääniä vastamelutoiminto pystyy vaimentamaan myös melko hyvin.

QuietComfort 35 II -kuulokkeilla kuuntelua pystyy jatkamaan, vaikka akku tyhjenisi. Kuulokkeiden mukana tulee 3,5 mm:n liittimillä varustettu lyhyt audiokaapeli. Akun ollessa tyhjä melunvaimennus, taajuuskorjain ja muut aktiiviset ominaisuudet eivät kuitenkaan toimi.

Bose toimittaa kuulokkeet suojakotelossa, joka suojaa arvokkaita kuulokkeita rikkoutumiselta silloin, kun ne eivät ole käytössä. QC35 II:n istuvuuteen on selvästi panostettu. Pehmeiden tyynyjen ansiosta ne tuntuvat mukavilta. Kuulokkeet istuvat tukevasti päässä eivätkä häiritse kuuntelunautintoa.

 Koekuuntelun perusteella QC 35 II on äänentoistoltaan melko neutraali ja tasapainoinen, eikä jämäkkä sointi rasita korvia. Kuulokkeet toistavat testimateriaalina käytettyä Creedence Clearwater Revivalia, AC/DC:tä ja kirkkaaksi miksattua modernia pop-musiikkia hyvin.

Bose QuietComfort 35 II

Maahantuoja: Bose Finland, 
puh. 010 778 6909

Hintaluokka: 400 €

Mitat: 18 x 17 x 8 cm

Paino: 310 g

Liitännät: mikrousb-latausliitin, 3,5 mm audioliitin, bluetooth 4.1

Bluetooth-yhteyden kantama: 9 m

Akun kesto: langattomassa toistossa 20 h, kaapelia käytettäessä 40 h

Värivaihtoehdot: musta tai hopea

Muuta: säädettävä vastamelutoiminto, handsfree-mikrofoni, taajuuskorjain ja ääniopasteet