Pimenevät illat ja aamut pakottavat pyöräilijät huolehtimaan pyörän näkyvyydestä ja ajoväylän näkemisestä. Ilman pysyviä kiinnikkeitä asennettavat pienet huomiovalot ovat kätevä tapa saada pyörä erottumaan pimeässä.

Kokeilemiamme pieniä huomiovaloja tai hyvin samankaltaisia myydään useissa eri myyntipisteissä, useilla eri nimikkeillä. Perusidea on kuitenkin kaikissa sama.

Kahdella litteällä CR2032-nappiparistolla toimivat pienet muoviset kahden ledin valot on muotoiltu silikonisen kiinnityslenkin sisään.

Valo laitetaan päälle päältä painamalla: kerran painamalla valo alkaa vilkkua ja toisesta painalluksesta valo palaa jatkuvasti. Kolmas painallus sammuttaa valon.

Etuvalossa on kaksi kirkasta lediä. Takavalossa on kaksi vähän himmeämpää punaista lediä.

Valo kiinnitetään edessä tyypillisimmin ohjaustankoon. Takavalon luonteva paikka on satulatolpassa. Napakka silikonikiinnike pitää valon hyvin paikallaan kovemmassakin ryskeessä. Kiinnittäminen ja irrottaminen veivät noin kaksi sekuntia, eli valon saa näppärästi pois.

Valot ovat niin kirkkaat, että ne erottuvat hyvin. Ne eivät tietenkään riitä ajovaloiksi, sillä ne on suunniteltu vain näkymiseen esimerkiksi kirkkaasti valaistuille kaupunkireiteille. Valo on kätevä lisä valaistuille siirtymille tai varalle, jos varsinaisen ajovalon akku tai patterit lakkaavat toimimasta.

Takavalo on sopivasti etuvaloa himmeämpi, ettei se häiritse takana ajavaa. Tämä riippuu toki hiukan valon suuntauksesta.

Valo kiinnitetään tangon ympärille venyttämällä silikonilenkki valossa olevaan koukkuun.

Valo laitetaan päälle ja sammutetaan painamalla valon päältä.

Jupiter-huomiovalot

Valo: 2 x led (etuvalo 12,5 / takavalo 6,6 lumen)

Toiminta-aika: 36 h

Paristo: 2 x CR2032

Kiinnitys: halkaisijaltaan 22,0–31,8 tankoihin

Paino: 21 g

Hinta: 2,99 € / kappale (Ostopaikka Prisma)