Matkailu on mukavaa, mutta uuden mobiilitekniikan avulla se on vieläkin mukavampaa. Erikoisominaisuuksiensa ansiosta älypuhelimesta on tullut jopa yksi tärkeimmistä matkakumppaneista – heti passin ja hammasharjan jälkeen.

Kaiken takana ovat puhelimeen ladattavat näppärät sovellukset, eli appsit (usein jopa täysin ilmaiset), joilla sen saa taipumaan moniin tarkoituksiin. Ainakin se tekee matkailijan elämästä moninkerroin aikaisempaa helpompaa.

Citymapper on iOS- ja Android-älypuhelimiin kehitetty suosittu kartta- ja reittiopas, jonka avulla useimmissa maailman suurkaupungeissa ummikkokin löytää nopeimmat ja erilaiset tavat päästä paikasta toiseen.

Kännykkäsovellukseen kirjoitetaan vain haluttu määränpää – joko kohteen nimi tai osoite, jonka jälkeen laite ohjaa joko jalkaisin tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen perille. Lähtöpisteeksi voi antaa vaikka oman hotellin.

Sovellus listaa hetkessä eri liikennevälineitten vaihtoehdot ja reitit sekä neuvoo mihin hintaan ja mitä kulkupeliä käyttäen päästään nopeimmin perille.

Citymapper-sovelluksesta löytyy esimerkiksi Lontoossa junien, bussien, lauttojen ja metrolinjojen aikataulut ja kartat sekä yksityiskohtaiset tiedot mahdollisista ruuhkasta johtuvista viivästyksistä tai tilapäisistä liikennejärjestelyistä.

Julkisten kulkuneuvojen lisäksi Lontoossa vaihtoehtoisiksi liikkumistavoiksi on lisätty myös kaupunkipyörät, taksit ja jopa Uber-kyydit.

Citymapper kattaa jo kymmeniä suurkaupunkeja eripuolilla maailmaa ja niiden määrä kasvaa koko ajan. Sovelluksesta löytyy muun muassa Berliini, Bryssel, Lontoo, Moskova, Pariisi, Istanbul, New York, Singapore, Sydney ja Tokio.

 Lue myös tuore TM-testi ilmaisista navigointisovelluksista!