Hyvää

  • selkeä ääni
  • herkkä radio
  • tukeva rakenne

Hyvää

  • kokoisekseen hinnakas

Taiwanilainen Sangean perustettiin vuonna 1974, ja se tunnetaan parhaiten laadukkaista lyhytaaltoradioistaan. Radio on keskeinen komponentti myös Sangeanin langattomissa kaiuttimissa, joskin Minin kohdalla se kattaa ainoastaan ula-alueen.

Toinen historiasta tuttu ominaisuus on puukotelo, jota tapaa Genuine-sarjan radioissa ja langattomissa bluetooth-kaiuttimissa. Kauniisti soivaan kaiuttimeen tarvitaan toki muutakin kuin tukeva kotelo, mutta se on hyvä alku.

Uskottava ääni pienestä kaiuttimesta

Sangean Genuine Mini mahtuu mainiosti kämmenelle, ja se painaa alle 400 grammaa. Valmistajan verkkosivuilla näytetään kuusi kotelon väriä pinkistä limenvihreään, mutta perinteinen pähkinä ja kirsikka sekä musta ja valkoinen saanevat silti eniten ystäviä.

Metalliverkon takana soi koko äänialueen elementti. Se toistaa laulun ja soolosoittimet selkeästi, ja diskanttikin kuulostaa yllättävän puhtaalta. Bassotoisto on viritetty kohdalleen passiivisäteilijällä, jota suojaa takaseinän tukeva ritilä.

Kovin matalalle toisto ei ulotu, mutta sointi ei ole myöskään häiritsevän ohut ainakaan pienessä huoneessa ja läheltä kuunneltuna. Bassoa voi korostaa sijoittamalla kaiutin seinän viereen tai mieluiten nurkkaan.

Bluetooth-yhteyden viive ei ole kovin paha, joten Sangeanilla kelpaa kuunnella esimerkiksi YouTube-videoiden ääntä – kunhan äänilähde ei viivästä signaalia liikaa.

Voimakkuussäätimen voi kääntää täysille ilman, että musiikki säröytyy kovin pahasti. Sangean soi silloin sen verran ponnekkaasti, että se saattaa herättää seinänaapurin huomion ainakin ilta-aikaan.

Esimerkillisen hyvä radio

Musiikin saa kuuluviin bluetooth 4.1 -yhteydellä, 3,5 mm:n linjatulon kautta sekä ula-radiosta. Asemat on melko helppo virittää kohdalleen valaistun taajuusasteikon ja led-ilmaisimen avulla.

Radio on herkkä, ja heikot paikallisasemat kuuluivat paksuseinäisessä tiilitalossa häiriöttömämmin kuin monesta muusta aiemmin testaamastamme vastaanottimesta. Kuuluvuutta voi vielä parantaa kytkemällä lanka-antenni takana olevaan 3,5 mm:n liitäntään.

Radioasemat saa toki kuuluviin myös netin kautta, mutta esimerkiksi matkalla voi olla mukavaa pyöritellä viritysnuppia ja katsastaa, millaista ohjelmaa paikkakunnalla tarjoillaan.

Kaiutin sisältää 2600 mAh:n akun, joka ladataan usb-liitännän kautta. Virtaa luvataan riittävän 22 tunnin radionkuunteluun tai 36 tunnin bluetooth-toistoon.

Sangean Genuine Mini WR-7
Hintaluokka: 130 €
Pääedustaja: AV-komponentti Oy, www.avkomponentti.fi
Langaton yhteys: bluetooth 4.1
Liitännät: 3,5 mm linjatulo, 3,5 mm antenni, usb-lataus
Mitat: 11,6 x 6,5 x 7,4 cm
Paino: 385 grammaa