TM-lehtiperheeseen kuuluva TM Rakennusmaailma testasi numerossa RM 2/2018 noin 100 euroa maksavat johdolliset poravasarat.

Testatut poravasarat soveltuvat kodin ja sellaisten paikkojen kiinnitystarpeisiin, joissa kiinnitysalusta on betonia tai muuta kiviainetta.

Testiporauksia tehtiin sekä vaakaan että pystysuoraan ylös- ja alaspäin. Lisäksi tutkittiin piikkaustehoa lohkomalla paloja betonisista reunakivistä sekä arvioitiin ergonomia ja käyttömukavuutta.

Ryobin toimintoja ovat poraus, iskuporaus, piikkaus sekä piikkauskulman säätö, jossa istukkaa voi pyörittää vapaasti kädellä. Taltalla piikatessa saa taltan aina parhaaseen asentoon.

Testin selvä voittaja oli Ryobi RSDS 680-K (ovh. 139 €), joka sai arvosanan 8,6 ja neljä tähteä. Sen porausteho kiviterillä oli hyvä, ja lisäksi Ryobi oli ergonominen eikä levittänyt pölyä.

Kakkoseksi tasapistein (7,5 ja kaksi tähteä) tulivat Black&Decker KD 985 ja MSW BOH-1050-1.

Kaikki testatut laitteet eivät silti saaneet edes yhtä tähteä. Kaksi huonoimmin testissä menestynyttä laitetta olivat kyllä tehokkaita, mutta ne tärisivät ja levittivät valtavasti pölyä, joten niiden käyttäminen ainakin sisätiloissa todettiin lähes mahdottomaksi.

Koko testin pääset lukemaan TM Rakennusmaailman sivuilta tästä linkistä!