Tekniikan Maailma testasi uusimmassa numerossaan 4/2017, kuinka joukko tämän hetken edustavimpia älypuhelimia selviytyy Suomen talvessa. Koetukselle laitettiin kännyköiden pakkaskestävyys.

Testiin valikoituivat Apple iPhone 7 Plus, Huawei Honor 8- ja Huawei P9 –mallit, LG V10, Samsung Galaxy S7 Edge, Sony Xperia Z5 sekä kaksi edullisempaa kiinalaispuhelinta: OnePlus 3T ja Oukitel 6000 Pro.

Puhelinten pakkaskestävyyden selvittämiseksi laitteita pidettiin kaksi tuntia 20 pakkasasteen lämpötilassa. Sen jälkeen puhelimilla tehtiin koesoitot ja kokeiltiin kosketusnäytön toimivuus sekä kameran ja led-salaman käytettävyys.

Vertailu paljasti isoja eroja: Samsung Galaxy S7 Edge ja OnePlus 3T eivät tunnu olevan pakkasesta moksiskaan. Myös Sony Experia Z5:ttä pystyi käyttämään heti, kun pahimmat huurteet oli pyyhkäisty pois näytön pinnalta.

Kovin vakuuttava ei ollut iPhone, joka oli sammunut pakkaskokeen aikana. Käynnistysyrityksen aikana akku näytti varaustilaksi 0 prosenttia. Laite ei pysynyt päällä. Kun iPhone kytkettiin apuvirtalähteeseen, laite käynnistyi, soitto onnistui ja kamera toimi.

Eniten kylmyydestä kärsi Huawei P9, jolle jo pelkkä päällä pysyminen tuotti vaikeuksia. Ensimmäisen puhelun sillä pystyi ottamaan vasta puolen tunnin lämmittelyn ja apuvirran antamisen jälkeen.

Lue koko testi uudesta Tekniikan Maailmasta! Testin ja laajemman artikkelin kännyköiden heikon pakkaskestävyyden syistä voit lukea myös digilehdestä.