HYVÄÄ

  • kameran kuvanlaatu

  • käyttö

HUONOA

  • käyttöohje

  • toimitusaika

Langattoman wlan-verkon kautta toimiva Smart Home Alarm Kit-IPDH08K sopii pienimuotoiseksi valvonta- ja murtohälyttimeksi niin kotiin kuin kesämökillekin.

E-ville.com-verkkokaupan markkinoimaan valvontapakettiin kuuluu kääntyvällä päällä varustetun hd-kameran lisäksi langattomasti toimiva optinen palovaroitin, kaksi langatonta ovianturia sekä erillinen liiketunnistin.

Järjestelmän ohjaus sujuu älypuhelimeen ladattavalla iEye-nimisellä sovelluksella (iOS tai Android).

Kytke ja käytä

Kameraa voi käyttää joko sellaisenaan tai yhdessä siihen liitettyjen paristoilla toimivien antureiden ja tunnistimien kanssa.

Smart Home Alarm Kit -järjestelmään kuuluvan kameran toimintojen ohjaus ja suuntaus käy kätevästi puhelimeen ladattavan iEye-sovelluksen kautta.

Kunkin lisälaitteen kytkeminen keskusyksikkönä toimivaan kameraan käy näppärästi kytke ja käytä -periaatteella. Helppokäyttöinen kännykkäsovellus opastaa havainnollisesti mitä eri asennusvaiheen kohdassa kulloinkin kuuluu tehdä.

Kameran asetuksiin on käytettävissä myös mukana tuleva englanninkielinen ohjevihkonen, joka tosin on painettu niin pienellä tekstillä, ettei siitä ainakaan heikompinäköinen tahdo saada selvää.

Itse laitteiston käyttö on helppoa. Kameran suuntaus ja kääntely eri suuntiin sujuu yksinkertaisesti sormenpäällä puhelimen kuvaruutua hipomalla.

Kun kamera havaitsee lähistöllä liikettä tai esimerkiksi ovikytkin toimii, laite ohjaa hälytykset omistajansa kännykkään. Mobiilisovellus kertoo aktiivisen hälytyksen, jonka jälkeen kännykän ruudulta voi seurata livenä mitä kohteessa tapahtuu. Laitteen toimintoihin kuuluu myös hälytystilanteessa paikallisesti meteliä pitävä äänekäs sireeni.

Kamera pitää sisällään myös kaiuttimen ja mikrofonin, joiden välityksellä on mahdollista olla ääniyhteydessä valvottavaan kohteeseen. Tarvittaessa kännykkäsovellukseen kuuluvan mikrofonin kautta voi myös puhua paikallaolijoiden kesken.

Halpa ja hyvä

Smart Home Alarm Kitin tuottama kuvanlaatu yllättää – vieläpä positiivisesti. Keskusyksikössä oleva 3.6 mm:n laajakuvalinssillä varustettu kamerakenno tuottaa terävää hd-laatuista videokuvaa ja tallentaa sitä mikro-sd-muistikortille.

Suoran videotoiston lisäksi kameralla saa napsittua kohteesta myös yksittäisiä valokuvia, joita voi lähettää eteenpäin haluamaansa sähköpostiosoitteeseen. Linssin ympärille sijoitetut 12 infrapunalediä varmistavat, että kuvaus onnistuu myös pilkkopimeässä.

 Houkuttelevaksi E-ville.com-verkkokaupan myymän järjestelmän tekee siitä pyydettävä vajaan sadan euron hinta. Laitteiston ostaja saa kuitenkin varautua tavallista pitempään, helposti 2–4 viikkoa kestävään odotteluun.

Smart Home Alarm Kit-IPDH08

Pääedustaja: e-ville.com

Hintaluokka: 100 €

Mitat: 11 x 12 x 14 cm

Paino: 350 g

Laitteisto: keskusyksikkö/kamera, palovaroitin, ovianturit (2 kpl) sekä erillinen liiketunnistin

Yhteydet: wlan ja 433 MHz (anturit)

Kamera: video H.265, tarkkuus 720p 1 280 x 720 pikseliä, 3,6 mm:n laajakuvalinssi, liiketunnistin, yökuvaus

Muisti: mikro-sd-kortti (max. 128 Gt)

Yhteensopivat puhelimet: Android ja iOS